MEÜ’nün gururu Tarsus Teknoloji Fakültesi

Güncelleme Tarihi:

MEÜ’nün gururu Tarsus Teknoloji Fakültesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 11:54

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tarsus Teknoloji Fakültesi (TTF), Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Türkiye genelindeki fakülteler arasında akademik çalışma alanında yaptığı araştırmalarla göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektörlük Senato Odası’nda, Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekci, dekan yardımcıları Doç. Dr. Uğur Eşme ile Yrd. Doç. Dr. İlker Sugözü ve öğretim üyeleri Doç. Dr. Berdan Özkurt, Doç. Dr. Funda Kahraman, Doç. Dr. Kasım Ocakoğlu, Doç. Dr. Osman Murat Özkendir, Doç. Dr. Mine Ocakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Köse ile bir araya geldi.

Elde edilen başarı nedeni ile üniversite adına duyduğu memnuniyeti belirten Çamsarı şu değerlendirmeyi yaptı:

"Zorlu zamanlardan geçiyoruz ama Türkiye’de güzel şeyler de oluyor. 2015 yılı akademik ve bilimsel faaliyetler sıralamasında üniversitemizin birinci olması da bunlardan biri. Üniversitemiz son dönemlerde, proje sayısındaki artışla grafiklerde sürekli yükseliş gösteriyor. İnşallah bunun devamlılığı da söz konusu olacak."

Haberin Devamı

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Külekci de YÖK’ün Türkiye genelindeki fakülteler arasında akademik çalışma alanında yaptığı araştırma sürecinden söz ederek şunları söyledi:

"Öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projeleri baz alınarak fakülte ve akademisyenler incelendi. Akademik teşvik yönetmeliğine göre projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller olmak üzere 9 bölümde, 30-100 arasında puanlama yapıldı ve Tarsus Teknoloji Fakültesi birinci oldu."

Konuşmaların ardından Rektör Çamsarı, başarıları nedeni ile Dekanı Külekci, dekan yardımcıları ve öğretim üyelerine birer teşekkür belgesi verdi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!