‘Metalmalzeme’de dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Metalmalzeme’de dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 16:43

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumali Sabah, akademi dünyasının en seçkin indekslerinden Web of Science’ta ‘metamalzeme’ alanında dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu.

Haberin Devamı

ODTÜ’den yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Kampüsü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi ve Kalkanlı Teknoloji Vadisi’nden sorumlu Rektör Danışmanı olarak görev yapan Sabah, ‘Dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı’ ünvanını Web of Science’da yer alan yayınlarıyla elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumali Sabah ise, ODTÜ’nün araştırmaya ve bilime verdiği önemin başarına olan katkısına dikkati çekerek, araştırma yapmak ve üretebilmek için kurumun maddi kaynakları ve manevi desteğinin önemine işaret etti.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün bilimsel araştırmalara büyük önem veren, akademisyenlerin üretkenliğini tetikleyen bir kurum olduğunu belirten Sabah, “Bu desteğin araştırmalarımda büyük etkisi var. ODTÜ’nün 60 yıllık araştırma-geliştirme birikimi ile Kuzey Kıbrıs’ın ilk teknoloji vadisinin desteği bir araya gelmeseydi bu araştırmaları sonuçlandırmam kolay olmazdı” dedi. 

Haberin Devamı

MUTLULUK DUYDUK
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal da elde edilen başarıdan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü de 12 yıldır bu geleneği Kuzey Kıbrıs’ta devam ettiriyor. Kalkanlı Teknoloji Vadisi girişimimizin araştırmacılarımızın olanaklarını geliştireceğinden emindik. Bunun sonuçlarını bu kadar hızlı ve etkileyici şekilde görmekten memnunuz” diye konuştu.

Son yıllarda özellikle “radarda görünmezlik” üzerine yoğunlaşan, metamalzeme başlıklı yayınlarıyla bu başlıkta dünyanın en çok yayın yapan araştırmacı unvanını elinde tutan Sabah, askeri teçhizatların radara yakalanmasını engellemek üzere tasarladığı “tekstil malzemeleri ve güneş pillerinin verimliliği” üzerine araştırmasıyla 2008 yılında da Uluslararası Genç Bilim Adamı Ödülü’ne layık görülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!