MEB’den sanal gerçeklik oyunları

Güncelleme Tarihi:

MEB’den sanal gerçeklik oyunları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 13:24

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘MEB VR 3 Boyutlu Oyun Projesi’ kapsamında altı sanal gerçeklik oyunu geliştirildi.

Haberin Devamı

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından metaverse çağına hazırlık yapılması ve bu konudaki altyapı çalışmalarının desteklenmesi amacıyla başlayan proje kapsamında matematik kazanımlarıyla eşleştirilmiş altı farklı oyun hazırlandı. Oyunlar, açık harita üzerinde oyuncuya dilediğince gezerek farklı matematik oyunlarına katılma olanağı tanıyor. Ortaokul 7'nci sınıf matematik dersine yönelik senaryolaştırılan oyunlarda sanal gerçeklik gözlükleri kullanıldı. Ayrıca projeyle 500'ün üzerinde 3 boyutlu modellenmiş nesne üretildi.

MEB’den sanal gerçeklik oyunları
YENİ OYUNLAR GELİŞTİRİLECEK
Projeyle, tam sayılarda toplama ve çıkarma işlemlerini yaptıran ‘kapı oyunu’, üç boyutlu cisimlerin farklı yönlerden iki boyutlu görünümlerini çizdiren ‘küp oyunu’, eşitliğin korunumu ilkesini uygulatan ‘terazi oyunu’, doğru orantıyla ilgili problemleri çözdüren ‘pizza oyunu’, rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yaptıran ‘sera oyunu’ ve MEB VR Açık Dünya'nın oyuncular için keyifli bir gezinme alanına dönüştürülmesi amacıyla tasarlanan ‘ok atma oyunu’ hazırlandı. Öte yandan, bu tarz farklı projelerin hayata geçirilebilmesi, yaygınlaştırılması ve öğretmenlerin metaverse çağına hazırlanmaları için ‘Sanal, Artırılmış ve Karma Gerçeklik Uygulamalarına Giriş Eğitimi’ kursu Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca oyunların okullarda test ve pilot çalışmaları yapılarak geliştirme süreçlerinin devam ettirilmesi planlanıyor. Böylece farklı disiplinlerde yeni oyunların geliştirme çalışmaları da başlatılacak.
MEB’den sanal gerçeklik oyunları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!