MEB’den ‘Dijital İçerik Strateji Belgesi’

Güncelleme Tarihi:

MEB’den ‘Dijital İçerik Strateji Belgesi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 14:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), ‘Dijital İçerik Strateji Belgesi’ni eğitim paydaşlarının kullanımına sundu.

Haberin Devamı

YEĞİTEK’in önümüzdeki yıllarda dijital içerik alanındaki vizyon, misyonu ve takip edeceği stratejileri ortaya koyma hedefiyle hazırlanan ‘Dijital İçerik Strateji Belgesi’, kılavuzlar ile pratik ve uygulamaya dönük bilgileri içeriyor. Belge, dijital içerik stratejisini daha net açıklayabilmek için dijital içeriğin ne olduğu gibi temel tartışmalardan hareket ederek alana dair kuramsal bir çerçeve çiziyor. Bu çerçeve doğrultusunda, Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) iki temel içerik tasarım stratejisi takip ediliyor.

CANLI BİR DOKÜMAN
Bunlardan ilki, EBA’da yer alan kaliteli içeriklerin ’Zenginleştirilmiş Kitap’ hâline getirilmesi.  Diğeri ise öğretim programlarında yer alan kazanımların kapsanması ve  öğretmen ile öğrencilerin kullanabileceği içeriklerin üretilmesi. Her iki tasarım sürecindeki çalışmalarda, ihtiyaç duyulan standartların belirlenmesi gerekiyor. Bu nedenle belgede, her bir içerik türü için standartlar ve ihtiyaç duyulacak kılavuzlar oluşturuldu. Ayrıca bu belge, sahadan, genel müdürlüklerden, ilgili kurum ve kuruluşlardan ve diğer tüm paydaşlardan geri dönüşler ile sürekli gelişen canlı bir doküman olma özelliğini taşıyor.

BAKMADAN GEÇME!