MEB’de ‘yenilikçi sınıf’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

MEB’de ‘yenilikçi sınıf’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 14:08

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıf kurulmasına yönelik çalışma başlattı.

Haberin Devamı

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yenilikçi sınıfların alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarına yönelik çalışmalar yapılıyor. Diğer yandan tüm illerde mevcut bin 500 bilişim teknolojileri laboratuvarının yenilenmesi ve bin500 de yeni bilişim teknolojileri laboratuvarının kurulması hedefleniyor. 500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımlı sınıflar oluşturulacak.

SINIFTA 3 BOYUTLU YAZICI OLACAK
MEB’den yapılan açıklamada, “Ortaokul ve lise düzeyinde bulunan bu sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan beceriler, yetkinlikler ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecek. Yenilikçi sınıflar, 21’nci yüzyıl becerilerini destekleyerek iş birlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak. Bu sınıflarda son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak” denildi.

BAKMADAN GEÇME!