MEB’de üst düzey görev değişiklikleri

Güncelleme Tarihi:

MEB’de üst düzey görev değişiklikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 12:00

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Nazan Şener’in yerine Ali Karagöz, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine Mehmet Fatih Leblebici’nin yerine Ercan Türk atandı. MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nde ise Murat Süt’ün yerine atanan Fethi Fahri Kaya göreve başladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 buçuk yıldır MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Nazan Şener, düzenlenen törenle görevini Ali Karagöz’e teslim etti. 1971 yılında Erzurum’da doğan Karagöz, daha önce Bakanlıkta Özel Öğretim Genel Müdürlüğü Özel Kurumları Daire Başkanıydı.

TALİM VE TERBİYE KURULU ÜYESİ ATANDI
Strateji Geliştirme Başkanlığına atanan Ercan Türk, 2019 yılından beri Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümü mezunu olan Türk,. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi ana bilim dalında yüksek lisans yaptı ve ‘Cumhuriyet Döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Örgütündeki Yapısal Değişmeler’ konulu tez çalışmasıyla Eğitim Yönetimi Bilim Uzmanı oldu. 2011-2018 yılları arasında ise MEB Ortaöğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM VE YURT DIŞI EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE FETHİ FAHRİ KAYA
Yükseköğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürü olarak görevini sürdüren Murat Süt’ün yerine ise Fethi Fahri Kaya atandı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Kaya, Bakanlığın çeşitli birimlerinde görev aldı. Ayrıca Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde Merkez Atama Daire Başkanlığı ve TRT Genel Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!