MEB’de genel müdür değişikliği

Güncelleme Tarihi:

MEB’de genel müdür değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 09:38

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görevine, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı getirildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve başlamasının ardından MEB Genel Müdürlüklerinde bir dizi görev değişikliği yaşandı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görevinde yaklaşık 2 yıl boyunca görev yapan Tuncay Morkoç, Bakan Tekin’in geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı atama sonrası görevini Prof. Dr. Zarife Seçer’e teslim etti. Prof. Dr. Seçer’in atama kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 7 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Prof. Dr. Seçer daha önce İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyordu. Bakan Tekin’in yaptığı son atamayla Prof. Dr. Seçer’in yerine yaklaşık 3 yıldır Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ebubekir Sıddık Savaşçı getirildi.

Haberin Devamı

EBUBEKİR SIDDIK SAVAŞÇI KİMDİR?
1979 yılında Bayburt’ta doğan Savaşçı, babasının memuriyet görevi dolayısı ile ilkokul ve ortaokulu farklı illerde okudu. Lise öğrenimini Bayburt Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra Bayburt Hayırseverler İlkokulu’nda öğretmenliğe başladı. Kütahya ve İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 2018 yılı nisan ayında Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Savaşçı, 2021 yılından beri Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu.

BAKMADAN GEÇME!