Mabel ne demek, ne anlama geliyor? Mabel kelimesinin anlamı nedir? TDK'ya göre sözlük anlamı...

Güncelleme Tarihi:

Mabel ne demek, ne anlama geliyor Mabel kelimesinin anlamı nedir TDKya göre sözlük anlamı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 17:04

Türkçe içerisinde anlamı merak edilen pek çok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin çoğu kitaplarda, televizyon programlarında ve dizilerde duyulmaktadır. Mabel kelimesi de en çok merak edilen kelimelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için mabel kelimesinin ne demek olduğunu, bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre ne anlama geldiğini ve bu mabel kelimesinin hangi kökenden geldiğini sizin için derledik.

Haberin Devamı

Mabel kelimesi son zamanlarda sık sık kullanılmaktadır. Esas olarak mabel kelimesi genel olarak kız ismi şeklinde bebeklere konulmaktadır.

Mabel Kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğüne Göre Anlamı Nedir?

Mabel kelimesi en çok merak edilen kelimelerin arasında yer almaktadır. Mabel kelimesinin Türk Dil Kurumu içerisinde üç tane anlamı bulunmaktadır. Mabel kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamları şu şekilde ifade edilmektedir:

Güzel olan

Sevgi dolu

Sevilen (kişi)

Şeklinde sıralanmaktadır.

Mabel Kelimesinin Kökeni Nedir?

Mabel kelimesinin kökeninin nereye dayandığı sık sık merak edilmektedir. Mabel kelimesinin kökenine bakıldığında bu kelimenin kökeninin İngilizce olduğu görülmektedir. Bir diğer deyiş ile mabel kelimesi İngilizceden Türkçe içerisine geçmiş olan bir sözcüktür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!