Liseye Almanya’dan akreditasyon

Güncelleme Tarihi:

Liseye Almanya’dan akreditasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 11:27

İstanbul’da özel bir okul Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Alman Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi’nden sonra özel statüye tabi tutularak akredite edildi. Akreditasyon 5 Nisan’da Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla yürürlüğe girdi. Yeni akreditasyonla Almanya’dan gelecek 6 öğretmen 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulda göreve başlayacak, ayrıca maddi destekle fiziki altyapıya katkı sağlanacak.

Haberin Devamı

Okulların yurtdışı eğitim kurumlarıyla ortaklıkları artıyor. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okulları’nın 2013- 2014 eğitim yılında eğitime kazandırdığı İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından akredite edildi. İELEV Özel Lisesi aldığı akreditasyonla İstanbul Erkek Lisesi ve Alman Lisesi’nden sonra Türkiye’de bu statüye sahip üçüncü okul oldu. Dünyada anaokulundan liseye 12 yıl kesintisiz eğitim sunan okul statüsüne sahip toplam 140 okul bulunuyor. İELEV Özel Lisesi de bunlardan biri.

MADDİ DESTEK SAĞLANACAK

İELEV Akademik Kurulu IB- DP Danışmanı Imke Hermann “Verilen bu özel statü sayesinde, İELEV Özel Lisesi’ne dil ve fen dersleri için Almanya’dan yabancı öğretmen desteği, okulun laboratuvar ve teknik donanım benzeri ihtiyaçları için maddi destek sağlanacak. İELEV Özel Lisesi adına, bu zor akreditasyon sürecini yürüten, İstanbul Erkek Lisesi’nin 2003-2009’da Almanca Bölüm Başkanlığı’nı da yapmış olan, İELEV Akademik Kurul Başdanışmanı Georg Michael Schopp’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

YÜZDE 5’TEYİZ

Haberin Devamı

Akreditasyonun 5 Nisan’da Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda imzalandığını belirten İELEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut ise şunları söyledi:

Almanya’dan aldığımız akreditasyonun ardından Uluslararası Bakalorya (IB) hakemleri de martın ikinci haftası okulumuzu denetledi. Denetleme sonucunda IB akreditasyonuna da hak kazandık. 300 okul ziyareti yaptığını söyleyen IB Hakemi, İELEV Özel Lisemizi kendi ziyaret ettiği okullar arasında ilk yüzde 5 içinde olduğunu ifade etti. Bu bizim için güçlü bir motivasyon oldu. Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıfımız var. İELEV Özel Lisemizde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) ile öğrencilerimizin, ülkemizdeki üniversitelerin yanında yurtdışındaki üniversitelere de kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce yeterliliğini vermeyi hedefliyoruz. GIB Diploması içlerinde Amerika, Kanada, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya’nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede geçerliliği olan bir diploma.”

 

BAKMADAN GEÇME!