Liseliler MIT ve Harvard’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Liseliler MIT ve Harvard’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 15:59

Liseli öğrenciler bilimsel içerikli yeni projelerini sunmak için dünyanın en önemli bilim projelerinin anavatanı olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Harvard laboratuvarlarının yolunu tuttu. Öğrenciler burada bilim insanlarıyla konuşup, projelerini sundu.

Haberin Devamı

Özel bir lisenin öğrencileri, ana temaları ‘Sürdürülebilir Gelişim’ olan çalışmalarını, yaptıkları işlerle dünyada kabul görmüş bilim insanlarına sunmak, onların vereceği fikirler doğrultusunda ilerlemek üzere dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Harvard’a gitti. Bilfen Liseleri’nin Ankara Çayyolu, Bahçeşehir, Çamlıca, İskenderun ve Kayseri kampüslerinden seçilen 22 kişilik öğrenci grubu öncelikle New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler burada Prof. Dr. Donald Lee’den projelerine ilişkin aldıkları brifing sonrası Boston’a geçtiler. MIT’te düzenlenen Bilim ve Fen Şenliği’ne ‘İlk Türk Gözlemci Okul’ olarak katılan gençler, yaşıtları tarafından 400’e yakın projenin sunulduğu fuardaki tüm bilimsel poster çalışmalarını yakından incelediler. Bu sene için gözlemci okul sıfatıyla fuara katılan öğrenciler önümüzdeki dönem için stant sözü aldılar. MIT Media Laboratuvarları’nda incelemeler yapmak üzere Prof. Dr. Canan Dağdeviren ile bir araya gelen liseliler, birçok dünya liderinin ziyaret ettiği geleceğin teknolojilerinin üretildiği MIT Media Laboratuvarları’nda yapılan araştırmaları Dağdeviren’den öğrenme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Dağdeviren’den öğrencilere nasihatlar

MIT Media Laboratuvarlarında Canan Dağdeviren’den yapılan tüm çalışmalar ile ilgili bilgiler alan öğrenciler hazırladıkları projeleri de detaylı olarak paylaştılar. Öğrencilerin üzerinde çalıştığı “Biomarker İçeren Işık Sensörüyle Sudaki İndikatörlerin Tespit Edilmesi” ve “Tekstil Sanayisinde Kullanılan Boyaların Arıtılması” projelerini dinleyen Dağdeviren, bunların hayata geçmesi ve daha da geliştirilmesi için tam destek olacağını söyledi. Dağdeviren öğrencilere, “Etrafınızdaki insanlarla tartışmak yerine ortak nokta bulmaya çalışın. Sizden farklı düşünen insanlarla birlikte olursanız kendinizi daha çok geliştirir, göremediğiniz noktaları daha iyi görürsünüz. Sevdiği işi yapan insanın başarısız olmak gibi bir lüksü yoktur ve soru sormaktan korkmayın” diyerek nasihatlerde bulundu. Moleküler Biyoloji dalında Kök Hücreler alanında doktora yapan Beste Mutlu ile de bir araya gelen öğrenciler, Harvard’ın Moleküler Biyoloji laboratuvarlarına girerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp bilim insanlarıyla deney yapma fırsatı da yakaladılar. Mutlu, ayrıca yurtdışı eğitim fırsatları hakkında da görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

Haberin Devamı

Bilim akademisine ziyaret

Ziyaretlerinin son gününde dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden biri olan Harvard Kamu Sağlığı Fakültesi (Harvard School of Public Health) ile yapılan işbirliği sonucunda kapılarını açan Sabri Ülker Halk Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret eden öğrenciler burada yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aldılar. Başkanlığını dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü merkez, özellikle kronik hastalıkların oluşmasını önlemek adına hem Türkiye’den hem dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!