Liseli öğrencilerden uluslararası yapay zeka etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Liseli öğrencilerden uluslararası yapay zeka etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 10:38

Dünya genelinde 117 lokasyonda toplamda 4 bin 892 yarışmacısı bulunan uluslararası yapay zeka girişimi Teens In AI’nin IWD Global Techathon etkinliği bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Organizasyonun ev sahipliğini ise farklı okullarda eğitim gören 11 lise öğrencisi yapıyor.

Haberin Devamı

IWD Global Techathon 9-10 Mart tarihlerinde, Ankara Teknoloji Köprüsü’nde 12-18 yaş arasındaki toplam 50 gencin katılımı ile gerçekleşecek. Yarışma sonucunda birinci olan takım ülkemizi IWD Global Techathon yarı finallerinde temsil edecek. IWD Global Techathon, gençleri takımlar halinde bir araya getirerek yapay zeka ve veri bilimi kullanımına teşvik eden bir organizasyon olarak tanımlanıyor. Küresel bir sorunun iş birliği içerisinde çözülmesini sağlayan organizasyon çevrimiçi veya hibrit düzenleniyor.

Liseli öğrencilerden uluslararası yapay zeka etkinliği

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MENTÖRLÜK ALACAKLAR
Etkinliğin teması bu yıl uluslararası kadınlar gününün de teması olan “Inspire Inclusion” (Kapsayıcılığı Cesaretlendir) oldu. Katılımcılar etkinlikte ilk olarak tema doğrultusunda python, proje yönetimi, makine öğrenimi, yapay zeka etiği ve tasarım odaklı düşünme üzerine eğitimler alacak. Bu eğitimlerin de yardımıyla katılımcılardan kısa sürede bir proje geliştirmeleri ve bunu jüriye sunmaları istenecek. Etkinlik gönüllü üniversite öğrencileri ve genç profesyonellerin mentörlüğünde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

KATILIMCILARIN YÜZDE 60’I KADIN
Etkinliğe kendisini yapay zeka ve teknoloji alanında geliştirmek isteyen 12-18 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. Organizasyonu ise Ankara Atatürk Lisesi, Ted Koleji, Bahçeşehir Koleji veŞehit Erhan Dural Lisesinden 11 öğrenci düzenliyor. Organizasyon komitesinde görev alan Ankara Atatürk Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Zeynep Acar çalışmayı şöyle anlattı:

Liseli öğrencilerden uluslararası yapay zeka etkinliği

“2016 yılından beri dünya genelinde 50’den fazla ülkede 117’den fazla şehirde düzenlenen IWD Global Techathon yarışmasını ilk defa Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Yarışmacılar sosyal medya hesaplarımızda ve tanıtım afişlerinde bulunan form aracılığıyla başvurularını yapmaya başladı. Seçilecek olan 50 yarışmacının yüzde 60’ı teknolojide kadın payını arttırmak adına kadınlardan oluşacak ve beşer kişilik 10 takım oluşturulacak. Katılım tamamen ücretsiz. Halihazırda Ankara Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek olan bu global etkinliğimize ev sahipliği yapacak Ankara Teknoloji Köprüsü tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MENTÖRLÜK ALACAKLAR
Yarışmacılar alacakları eğitimin ardından proje geliştirme safhasında, ODTÜ, Bilkent ve TOBB Üniversitelerinin yapay zeka topluluklarına mensup öğrencilerden mentörlük alacaklar. Yarışmamızın ikinci gününde takımlar projelerini bitirip jüriye sunacak.

ULUSLARARASI FİNAL 25 NİSAN’DA
Etkinlikte birinci olan takım Teens In AI uluslararası finallerine katılma hakkı kazanacak. Finale katılım hakkı kazanan takım yarışma sonrası mentörlük almaya devam edecek ve 25 Nisan’da ülkemizi temsil edecek. İkinci ve üçüncü takımlar ise sadece para ödülü ve Teens In AI’ın online kurslarına ücretsiz katılım hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Liseli öğrencilerden uluslararası yapay zeka etkinliği
ADİL BİR DÜNYA İÇİN
Teens In AI, 2018 yılında Birleşmiş Milletler İyilik için Yapay Zeka Zirvesinde kurulan, gençlere teknolojiyi ve yapay zeka alanındaki geleceği keşfetmelerinde yardımcı olmayı amaçlayan, işbirlikçi ve pratik öğrenme deneyimlerine odaklanan bir girişim. Proje ortakları ve yerel elçileri ile ortak bir hedefi paylaşan girişim, her bireyin potansiyelini açığa çıkarmak ve eşit imkanlara sahip olduğu adil bir dünya yaratmak için teknolojiyi kullanıyor. Bu yolla gençleri inovasyona teşvik edererek olumlu bir toplumsal değişim yaratmayı hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!