Lise teknolojiye odaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Lise teknolojiye odaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 13:29

Özel bir teknoloji lisesi kurucusu Zeynep Dereli, her yıl 1,3 milyar dolarlık yazılım ithalatı gerçekleştiren Türkiye’nin kendi teknolojisini üretecek nesillere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Teknoloji odaklı eğitim anlayışı hızla gelişiyor. Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nin (Tink) CEO’su Zeynep Dereli, Türkiye’nin yetenek gelişimine yatırım konusunda 61 ülke arasında 54’üncü sırada olduğunu belirterek, Tink’in teknolojide insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı amaçladığını söyledi.

Türkiye’de uygulamalı teknoloji lisesini kurarak, geleceğin yeni mesleklerini edinmek isteyen tüm gençlere önemli bir fırsat sunmayı amaçladıklarını belirten Dereli, “Türkiye her yıl 1,3 milyar dolarlık yazılım ithalatı gerçekleştiriyor. Büyük bir hızla ilerleyen dijital teknoloji, günlük hayatımızda, iş hayatımızda ve toplumda büyük değişikliklere yol açıyor. Okullarda ise henüz beklenen değişim ivmesi yaşanmadı. Teknoloji ve İnsan Kolejleri olarak bu alanda ilk adımı atarak, Türkiye’nin ilk uygulamalı teknoloji lisesini kurduk” dedi.

Haberin Devamı

Lise teknolojiye odaklanıyor

GELECEĞİN YENİ MESLEKLERİNE HAZIRLIK

Tink’in kuruluş misyonu ve vizyonunu, eğitim alanında yarattığı inovasyonu Türkiye’de 4’üncü Sanayi Devrimi başlıklı panelde de dile getiren Zeynep Dereli, şu değerlendirmede bulundu:

“Endüstri 4.0 kapsamında bugün var olan pek çok mesleğin ortadan kalkacağı, yepyeni uzmanlık alanları ve mesleklerin doğacağı düşünülürse Tink, geleceğin nesli için kritik öneme sahip olacak. Tink çağdaş metotlar, uygulamalı eğitimler, laboratuvarlar ve Türkiye’nin önemli kuruluşlarının katkılarıyla geleceğin insan kaynağını yetiştirecek.  Teknolojiyi eğitim müfredatına entegre ederek yeni dünyaya uygun bir içerik hazırladık. Dünyada yaşanan teknolojik yenilikleri sadece tüketen değil kendi teknolojisini üretecek bilgi ve donanıma sahip nesillerin yetiştirilmesi, Türkiye’nin teknolojik dönüşümde müthiş önem taşıyor.”  

 

BAKMADAN GEÇME!