Lise sonlara müjde... Devamsızlıktan kalma yok

Güncelleme Tarihi:

Lise sonlara müjde... Devamsızlıktan kalma yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanı Özer, “12’nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız. Tüm öğrencilerimizi devamsızlıkla ilgili hiçbir sorun olmadan mezun edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

2022-2023 Eğitim Öğretim Takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kurumun resmi sitesinde yayımlanan bültende Bakan Mahmut Özer, okulların 12 Eylül 2022 tarihinde açılacağını, yaz tatilinin ise 16 Haziran 2023’de başlayacağını söyledi. Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerini de rahatlatan bir açıklama yaptı: “12’nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın. Tüm öğrencilerimizi devamsızlıkla ilgili hiçbir sorun olmadan mezun edeceğiz. Sorumluluk sınavına girip sınıf geçmeyle ilgili de çok esneklik yapacağız. Hangi dersleri aldıysa hepsinden sorumluluk sınavına girebilecek öğrenci. Amacımız, öğrencilerimize imkân verip eğer başarabilirlerse hiç yıl kaybı olmadan süreçleri rahatlıkla ilerletebilecekleri, kariyerlerine devam edebilecekleri bir mekanizma inşa etmek.”

Haberin Devamı

470 BİN ÖĞRETMENE 3 BİN 600 EK GÖSTERGE

Açıklamalarında 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesine de değinen Özer, bu konuda da şunları söyledi: “Şu anda sistemimizde 1.2 milyon öğretmenimiz var. Yaklaşık 60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında emekli öğretmenimiz var. Yaklaşık 470 bin öğretmenimiz 3 bin 600 ek gösterge hakkından yararlanmış olacak. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!