Lise nakillerinde üçüncü dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Lise nakillerinde üçüncü dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 00:27

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında üçüncü nakil dönemi dün başladı. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açıköğretim ortaokulundan mezun, bir ortaöğretim kurumuna yerleşen veya yerleşemeyen öğrenciler, nakil başvurusunda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

Üçüncü nakil tercihleri, 31 Ağustos saat 17.00’de sona erecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul’dan veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılıyor. Tercihlerin ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması zorunlu. Yerleştirmeye esas nakil başvurularında, yazılacak okulun boş kontenjanı olması şartı aranmıyor.

İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, nakil tercih dönemlerinde ‘Kayıt Alanı’ndan okul tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak yerleşemeyen öğrenciler, ilk tercihini ‘Kayıt Alanı’ndan seçmek şartıyla listesine en fazla beş okul yazabilecek. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü yazma zorunluluğu yok. Sonuçlar, 3 Eylül’de ilan edilecek. Dördüncü ve son nakil dönemi ise, 3-6 Eylül arasında yapılacak ve sonuçları 8 Eylül’de açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!