‘Kutadgu Bilig Okumaları’ panelleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Kutadgu Bilig Okumaları’ panelleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 15:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ‘Oku-Yorum, Yazı-Yorum’ projesinin ilk aşaması olan Kutadgu Bilig Okumaları panelleri 81 ilde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik bu sene başlatılan, öğrencilerin akademik başarıların yanında sosyal, duygusal becerilerinin geliştirilmesini ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesini hedefleyen projenin ilk aşaması gerçekleştirilen panellerle tamamlandı.

HİKAYE, MAKALE VE DENEME ÜRETECEKLER
Projede bugüne kadar fen ve sosyal bilimler liselerinden proje danışman öğretmenleri seçildi. Okuma grupları oluşturuldu, akademisyenlerin katılımıyla çevrim içi ya da yüz yüze eleştirel okuma eğitimleri verildi. Okullarda değerlendirme sohbetleri gerçekleştirildi ve okuma sürecini tamamlayan öğrencilerin Kutadgu Bilig eserine yönelik bildirileri yazmaları süreçleri yürütüldü. Süreç sonunda koordinatör okullar eşliğinde 81 ilde paneller düzenlendi. Projenin ilerleyen aşamalarında ise hikâye, makale, deneme türlerinde ürün oluşturma faaliyetleri yürütülecek.

BAKMADAN GEÇME!