KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih!

Güncelleme Tarihi:

KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak İşte ÖSYMnin verdiği tarih
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 18:32

KPSS lisans sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava katılım sağlayan yüzlerce kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. 28-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen KPSS alan bilgisi sınavlarının ardından adaylar sonuç için beklemeye başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimiyle birlikte sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. İşte detaylar.

Haberin Devamı

2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. oturum, 2. oturum ve 3. oturumları 28- 29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşmişti. Sınavından hemen ardından alacakları puana dair fikir yürütmeye başlayan adaylar, soru ve cevapları bekliyordu. ÖSYM, KPSS alan bilgisi soruları ve cevap anahtarı için duyuru yayımladı. Yapılan duyuruda;

“28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanan 2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. Oturum, 2. Oturum ve 3. Oturum Temel Soru Kitapçıklarına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 31 Temmuz 2018 tarihinde saat 11.00’den itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Haberin Devamı

2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. Oturum, 2. Oturum ve 3. Oturum Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular, (% 10)'luk testlerde bulunmamaktadır.” İfadeleri yer alıyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin bu yıl belirlediği takvime göre, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Personeli) sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine sunularak 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans sınav sonuçları “aday işlemleri” sayfasına TC. kimlik numaraları ve şifreleri girilerek görüntülenebilecek.

BAKMADAN GEÇME!