Kötü kelimesinin eş anlamlısı nedir? Kötünün eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Kötü kelimesinin eş anlamlısı nedir Kötünün eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 15:53

Kötü kelimesi amacına uygun şekilde günlük yaşamda yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Aynı zamanda bu kelimeyi alternatif olarak kullanılabilecek bir eş anlamlı sözcüğü bulunur. Peki kötü kelimesinin eş anlamlısı nedir? Kötünün eş anlamı ile örnek cümleler (TDK) üzerine merak edilenler.

Haberin Devamı

Beğenilmeyen ya da istenmeyen ve hoşnut olmayan gibi anlamlar üzerinden kötü sözcüğü ifade edilir. Olumsuz pek çok farklı olay karşısında mutlaka kötü kelimesi öne çıkar. Bu durum hem canlı hem de cansız varlıklar konusunda amaca uygun şekilde kullanılır. Aynı zamanda kötü kelimesinin geniş kapsamlı anlamını taşıyan bir de eş anlamlı sözcük bulunmaktadır.

 Kötü Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Kötü kelimesinin eş anlamlı karşılığı ‘fena’ sözcüğüdür. Taşımış olduğu aynı anlam ile beraber farklı yerlerde amaca uygun biçimde kullanılabilir. Aynı zamanda günlük yaşamda da kötü kelimesi kadar değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Hem tek başına hem de cümle içerisinde farklı yerlerde değerlendirilebilir.

 Kötünün Eş Anlamı ile Örnek Cümleler (TDK)

Haberin Devamı

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman kötü kelimesinin karşılığı olarak fena sözcüğü öne çıkmaktadır. Değişik yerlerde farklı amaçlar doğrultusunda kullanırken geniş çaplı aynı anlamı ile değerlendirme imkanı tanır.

 ‘’Bu adam çok fena bir insan.’’

 ‘’Aslında fena işler yapmamış.’’

 ‘’Fenalık yapma genelde insanlara özgüdür.’’

 Bu şekilde yukarıdaki cümlelerde olduğu gibi taşımış olduğu anlamı ile beraber fena kelimesi kullanılabilir. Özellikle Türk Dil Kurumu kapsamında öne çıkan bir sözcüktür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!