‘Kız çocukları gelişirse her şey değişir’

Güncelleme Tarihi:

‘Kız çocukları gelişirse her şey değişir’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 16:14

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, kız çocuklarının geleceğin mesleklerinde söz sahibi haline gelmesi amacıyla yürütülen ‘Kızlar Kodlar’ projesinin kapsamının genişletileceğini açıkladı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Şener, “Bir toplumda kız çocukları daha nitelikli hale gelirse her şey değişir” dedi.

Haberin Devamı

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder Teknoloji Şirketi tarafından yürütülen ‘Kızlar Kodlar’ projesi, ilk yılında düzenlediği çevrimiçi eğitimlerle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören 2 bin 680 kız öğrenciye ulaşma hedefini gerçekleştirdi. Bununla birlikte yüz yüze eğitimlerle de İstanbul, Manisa ve Samsun’daki yaklaşık 278 kız öğrenciye ulaşıldı. Projede, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören kız öğrencilere kodlama eğitimleri verilmesiyle ekonomiye değer katan sorumlu nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Şener, şunları söyledi:

‘Kız çocukları gelişirse her şey değişir’
KALKINMA HEDEFİNE ODAKLANILMALI
“Bir toplumda kız çocukları daha nitelikli hale gelirse her şey değişir. Ülkelerin ekonomik, toplumsal ve sosyal-kültürel yönlerden geldiği aşamalar kalkınmanın göstergeleri arasında yer alıyor. Bu açıdan toplumun bütün katmanlarıyla kalkınma hedefine odaklanması gerekir. Ülkemizin kalkınmasını sağlayacak en önemli araçlardan biri de eğitimli insan gücünün yetiştirilmesini sağlayan mesleki ve teknik eğitim. Bu kapsamda kadınların kalkınmadaki rolü, eğitim sürecine ve istihdama daha fazla katılmasına bağlı. Kız çocuklarımızı, geleceğin mesleklerinde söz sahibi haline getirmek ve toplumda daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğümüz ‘Kızlar Kodlar’ projesi kapsamı genişletilerek devam edecek.”
‘Kız çocukları gelişirse her şey değişir’
FARKLI İLLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Projede eğitim alan öğrenciler işletmede mesleki eğitim ve staj konusunda öncelikli olacak. Ayrıca Reeder yazılım geliştirme ve tasarım yarışmasına katılabilecekler. Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, “Geçtiğimiz yıl ilk adımlarını attığımız projemiz, bugün binlerce kız öğrencinin heyecanı, umudu, ışığı oldu. Bilime ve gençlere olan inancımızla bu yıl daha büyük adımlar atmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem, deprem dolayısıyla gidemediğimiz Mersin ve Gaziantep dâhil olmak üzere farklı illerde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!