Karkamış’ta bu hafta okullar kapalı

Güncelleme Tarihi:

Karkamış’ta bu hafta okullar kapalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 17:17

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugünkü İçişleri Bakanımızla ve valimizle olan değerlendirmemiz sonucunda bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Bu saldırılar sonucunda 4 yaşındaki Hasan Karataş ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan hayatını kaybetti. Bunun üzerine bölgeye giden Bakan Özer, Karkamış’ta terör örgütü YPG/PKK’nın düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, şunları söyledi:

HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANACAĞIZ
“Acılıyız, iki şehidimiz var ona yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza özellikle hamile olan kardeşimize acil şifalar diliyorum. Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Gerçekten içerde gördüğümüz öğrencilerimizin kitaplarını, defterlerini bırakarak sığınağa gitmeleri ve saldırı esnasında okulu terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Öncelikle Nizip’ten gelen öğretmenimiz Ayşenur Alkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bir öğretmenimizi daha kaybettik. Yakınlarına sabır diliyorum.  Hızlı bir şekilde toparlanacağız.

Haberin Devamı

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ
Bugünkü İçişleri Bakanımızla ve valimizle olan değerlendirmemiz sonucunda bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Aynı zamanda hem bakanlık olarak hem de Gaziantep’teki il milli eğitim müdürlüğümüzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve özellikle ailelerin psikolojik destek ve danışmanlıkla ilgili her türlü desteklerini sağlayacağız. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz milletiyle birlikte bu tip saldırılara karşı dimdik ayakta duracak. Birlik ve beraberliğini çok daha güçlü hale getirerek sadece bölgesine değil tüm dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösterecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!