İstanbul’dan Konya’ya 23 Nisan desteği

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’dan Konya’ya 23 Nisan desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 15:35

Özel Alman Lisesi, 23 Nisan’da Konya’daki köy okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak  eğitime destek projesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Konya’nın Güneysınır ilçesindeki Karagüney köy okulunun ve öğrencilerinin kıyafet, ayakkabı, iç çamaşırı, bilgisayar, hijyen malzemesi, kitap, oyuncak, zeka oyunu, kırtasiye ihtiyaçları karşılanırken, anaokulun tüm mobilyaları yenilendi. Anaokulu ve ilkokuldaki toplam mevcudu 34 öğrenci olan köy okuluna hediyelerin teslim edildiği etkinlikte diş hekimi bir veli tarafından da öğrencilerin diş temizliği yapıldı. Özel Alman Lisesi Türk Müdürü Didem Veyisoğlu, okulun 1 ve 2’nci sınıf öğretmeni ve müdürü Ümmü Avcı’nın kendileriyle bir buçuk ay önce iletişime geçtiğini söyledi. Projeye Amerikan Kids Anaokulu velileri ve okul müdürü Ebru Gönülal da destek vermiş.

İstanbul’dan Konya’ya 23 Nisan desteği
GÖNLÜMÜZÜ PAYLAŞMAYI SEVİYORUZ
Veyisoğlu yaptıkları eğitime destek projesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Farklılıklar toplumlara renk katar ama mağduriyetlerden kaynaklanan farklılıklar toplumların gelişimini ve huzurunu bozar. Alman Lisesi idaresi, Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü, velileri ve öğrencileri olarak bu toplumun gelişimi ve huzuru konusunda ideal olana ulaşamasak da bir nebze yaklaşmaya çalışan bir tutum sergilemeye çalışıyoruz, çünkü insanlar çevresinde olup bitenlerden doğrudan veya dolaylı etkilenirler, bu etkileşim insana zarar verdiği gibi çok mutlu edebilir, bu etkileşimin mutluluğa evrilmesinin yolu ise bizce dayanışma ruhunu harekete geçirmek.

Haberin Devamı

Dayanışma içinde olmak için ilk tercihimiz, daha çok tanımadığımız ama aynı toplumun parçası olduğumuz öğrenciler, öğretmenler oluyor; çünkü biliyoruz ki bir yerlerde çocuklar ve gençler için zamanını ve gönlünü bağışlayarak güzel hayaller kuran ve bu hayallere ulaşmak için dayanışmaya ihtiyaç duyanlar vardır, tıpkı Konya Güneysınır Karagüney okulunda çalışan Ümmü Avcı öğretmen gibi… Biz o öğretmenler ve öğrencileriyle zamanımızı ve gönlümüzü paylaşmayı çok seviyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!