İşadamları öğrencilerle biraraya geliyor

Güncelleme Tarihi:

İşadamları öğrencilerle biraraya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 17:12

Manisa Genç İşadamları Derneği tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen ‘Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor’ etkinliğinde iş dünyasının, sanat ve futbol dünyasının ünlü isimleri öğrencilerle biraraya geldi.

Haberin Devamı

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) tarafından düzenlenen ‘Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor’ etkinliği Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başladı. 2 gün sürecek olan etkinliğin ilk gününe Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 800’e yakın üniversite öğrencisi katıldı. Türkiye’nin ünlü işadamları, sanatçıları ve futbolcularının yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Manisa Genç İşadamları Derneği Öğrenci Temsilcisi Fatih Durmaz, üniversite öğrencilerinin ünlü isimlerle bir araya gelmesini ve başarı hikayelerini dinleyerek hayatlarına yön vermelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

MAGİAD Başkanı İsmail Ömer Özkara, geçen sene başladıkları etkinliğe ilginin fazla olduğunu söyleyerek ünlü isimlerin başarı hikayelerinin öğrencilerin tecrübelerine tecrübe katacağını vurguladı.

Firmalar bizim öğrencilerimizi tercih etsin

Etkinliğe katılan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversitelerinin Türkiye’de yükselişte olduğunu ve mezun ettikleri birçok öğrencinin ünlü kuruluşlarda ve firmalarda görev yaptığını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, "Artık hızlı hamle yapan ve mezunlarının çok daha kaliteli olduğu, insiyatif sahibi olduğu, takım çalışmalarına uyumlu ama kendileri yenilikçi, yeni fikirler üreten insanlar haline geliyorlar. Mezunlarımız artık hayata atıldıktan sonra önemli yerlere gelmeye başladılar. Bir firmaya gittiğiniz zaman orada önemli bir mevkide, akademik kariyerde üst sıralarda yada siyasette mezunlarımızı görmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Her geçen gün kalitelerinin arttığını belirten Prof. Dr. Pakdemirli, büyük firmaların da öğrencileri tercih edebileceğini söyleyerek "Firmalar bizim öğrencilerimizi tercih etsin. Eğer tercih etmezlerse bizim öğrencilerimiz girişimci olarak kendi işlerini kurup, karşılarına rakip olarak çıkarlar. Onun için benim tavsiyem öğrencilerimizi alsınlar. Onların bilgi ve birikimlerinden istifade etsinler. Bundan sonra iş hayatına katkıda bulunacak, inisiyatif sahibi çok sayıda öğrencimiz olacak" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından gün boyunca Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, KİĞILI Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, VATAN Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, Spor Spikeri Göktuğ Sevinçli, Türkiye Spor Yazarları Derneği Eski Başkanı Rahmi Esat Yılmazer üniversite öğrencilerine hayatlarındaki başarı hikayelerini anlattı. Etkinliğin ikinci gününde (yarın) ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, E-BAY Türkiye ve gittigidiyor CEO’su Gülfem Toygar, FOX TV Haber Spikeri İsmail Küçükkaya, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar öğrencilere başarı hikayelerini anlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!