İphone Xs ve Xs Max su geçirir mi? Hangi su sertifikasına sahiptir?

Güncelleme Tarihi:

İphone Xs ve Xs Max su geçirir mi Hangi su sertifikasına sahiptir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 22:39

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez telefonları olmaktadır. Özellikle artık her işimiz akıllı telefonlar sayesinde gerçekleşmektedir. İphone akıllı telefonlar ise pek özelliği ile kullanıcılara avantaj sağlamaktadır. Bu özelliklerden birisi de su geçirmez özelliğidir. Peki iPhone XS ve XS Max su geçirir mi? Hangi su sertifikasına sahiptir? Sizlere iPhone XS ve XS Max telefon modellerinin sahip olduğu su sertifikası hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

İphone telefonlar arasında yeni çıkan modellerin suya dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bu cihazlar iPhone XS ve XS Max modelleri olmaktadır.

iPhone XS ve XS Max Su Geçirir mi?

İphone telefonlar günümüzde pek çok kişinin kullandığı telefon modellerinden birisidir. Sahip özellikler nedeniyle de kullanıcılara birçok avantaj sağlamaktadır. iPhone XS ve XS Max modelleri için kullanıcılar suya dayanıklılığını sıklıkla araştırmaktadır. Bu cihazlar suya dayanıklı cihazlar olmaktadır. Özellikle bu cihazların 30 dakika boyunca 2 metre derinlikteki basınca dayandığı da bilinmektedir.

Başta Iphone X olmak üzere son dönemlerde tanıtılan Iphone cihazların pek çoğunun suya dayanıklılık özelliği bulunmaktadır. Bu anlamda su sertifikasına sahip cihazlar dışında iPhone XS ve XS Max birçok Iphone cihazı bu sertifikaya sahip olmaktadır. Bu sertifika cihazların ne kadar suya dayanıklı olduğunu göstermektedir.

Haberin Devamı

Hangi Su Sertifikasına Sahip?

 iPhone XS ve XS Max cihazları IP68 sertifikasına sahiptir. Bu sertifikadaki IP68 derecesi iPhone XS ve XS Max cihazlarının yaklaşık olarak yarım saat süre boyunca 2 metre derinlikteki suya karşı direnç gösterebileceği anlamına gelmektedir.

Sertifikadaki IP6x değeri toz direncine karşılık gelmektedir. IPx8 ise su geçirmezlik derecesini ifade etmektedir. IP6x toza karşı olan en yüksek direnci ifade etmektedir. Bu sebeple iPhone XS ve XS Max cihazları su ile birlikte toz ve kire karşıda yüksek derecede dayanıklı ve dirençlidir.

IP67 sertifikasına sahip daha pek çok telefon bulunmaktadır. Başta Iphone X olmak üzere ıphone’ların bu sertifikaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Dolayısı ile bu sertifikaya sahip tüm modeller 1 metre derinliğe 30 dakika direnç sağlayabilmektedir.

Bunlar dışında Apple IOS cihazları için su hasarına karşı garanti vermemektedir. Bu nedenle suya dayanıklı cihazlarda da sıvı teması konusunda dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca cihazlar için su geçirmezlik amacı ile kullanılan cihazlar zamanla zayıflama ihtimali de bulunmaktadır. Bunlar dışında iPhone XS ve XS Max ve iphone XR cihazlarının genel olarak yağmur gibi su sıçramalarına karşı direnç gösterdiği bilinmelidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!