İngilizce öğretmenlerine mesleki gelişim seti

Güncelleme Tarihi:

İngilizce öğretmenlerine mesleki gelişim seti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 18:04

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla hazırlanan ‘Sürekli Mesleki Gelişim Seti’, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden Türkiye'deki tüm İngilizce öğretmenlerinin erişimine açıldı.

Haberin Devamı

‘Sürekli Mesleki Gelişim Seti’, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğinde Birleşik Krallık ve Türkiye'den uzman eğitmenler tarafından hazırlandı. ÖBA üzerinden Türkiye'nin 81 ilinde eğitim veren 81 bin İngilizce öğretmenine ulaşmayı hedefleyen set, farklı konu başlıklarında 11 kitapçıktan oluşuyor.

DİL BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEK
İngilizce öğretmenlerinin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerisi öğretim stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanan içerikler; öğretmenlerin ders planlama, sınıf yönetimi gibi konularda yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor. Bu kaynaklar; teorik bilginin ötesinde, sınıfta ve mesleki gelişim topluluk toplantıları sırasında uygulanabilecek en iyi uygulamaların pratik örneklerini sunuyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, "Proje öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri, başarılı olmaları ve topluma katkıda bulunmaları için büyük önem taşıyor. Sette yer alan kitapçıklar, öğretmen ve öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini daha etkili bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olacak birer kaynak" dedi.

BAKMADAN GEÇME!