İller arası yer değiştirmelerde tarih şartı güncellendi

Güncelleme Tarihi:

İller arası yer değiştirmelerde tarih şartı güncellendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 19:44

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl yapılan ‘İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu’nda 30 Eylül olarak belirtilen görev süresi şartının 31 Aralık 2023 olarak değiştirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ‘2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nda görev süresine ilişkin belirlenen tarihler değişti. Başvuru şartlarında yer alan maddelere göre, öğretmenlerin 30 Eylül 2023 itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık, sözleşmeli öğretmenlerden kadroya geçenlerin bir yıllık ve sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken ilgili kanun kapsamında kadroya atananların, sözleşmeli ve kadrolu olarak toplam dört yıllık çalışma süresini tamamlamaları gerekiyordu. Yapılan değişiklikle, öğretmenlerin 2023 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında görev sürelerinin hesaplanmasında 31 Aralık tarihi esas alınacak. Bakan Tekin, yapılan değişikliği sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Haberin Devamı

“Öğretmenler Odasındaki sohbetlerimizin bir sonucu daha: 2023 yılı ‘İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu’nda görev sürelerinin hesabında esas alınan ‘30 Eylül 2023’ tarihini, ‘31 Aralık 2023’ olarak değiştirdik. Tüm eğitim ailemize hayırlı olması temennisiyle.”

BAKMADAN GEÇME!