İlk güzel sanatlar ilkokulu açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İlk güzel sanatlar ilkokulu açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 13:16

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk güzel sanatlar ilk ve ortaokulu açılacak.

Haberin Devamı

MEB ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Buna göre güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi’nde açılacak. Yerleşkede, ayrıca bir de güzel sanatlar lisesi kurulacak. İmza töreninde konuşan Bakan Tekin, projenin ilk olarak müzik temalı güzel sanatlar lisesi olarak planlandığını belirterek şunları söyledi:

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR ADIM
“Sonrasında müzik eğitiminin daha küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanması yönünde hareket etmeye karar verdik. Rektörümüzün desteğiyle Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu bir eğitim öğretim sürecini başlatacağız. Bunun Türkiye’de müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde bir adım olduğuna inanıyorum. Bu okullar, Türkiye’nin her tarafından öğrenci kabul edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuklar da bu sürece dâhil olabilecek. Ayrıca kampüsün içinde çocuklarımızın konaklayabileceği bir pansiyon da olacak.”

Haberin Devamı

‘ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENECEK’
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ise, “Türk müziği temalı ilk ve ortaokul ile güzel sanatlar lisesi, klasik Türk müziği, geleneksel sanatlar ve kadim sanatların geleceğe taşınması anlamında önemli bir rol üstlenecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!