İlk ders, 15 Temmuz

Güncelleme Tarihi:

İlk ders, 15 Temmuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 12:07

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi, 15 Temmuz darbe girişimiydi. Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler dağıtıldı. Darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu videolar izletildi. Şiirler okundu. Darbe şehitleri anıldı.

Haberin Devamı

Kırklareli: Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi. Videoyu dikkatle izleyen öğrencilerin zaman zaman duygulandıkları görüldü.     

Öğrencilerden Zeynep Ecem Üresin, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi çok korktuğunu söyledi. Videoyu izlerken çok duygulandığını belirten Üresin, bir daha böyle şeylerle karşılaşmamak için sürekli dua ettiğini belirtti. Türk milletinin bu darbe girişimini hak etmediğini anlatan Üresin, "Bu, Türk milleti için çok acıklı. Bu videoyu herkesin izlemesi ve gereken dersi alması gerekiyor" dedi. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kalkan da Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunu tüm öğrencilere izlettireceklerini söyledi.     

Haberin Devamı

Videodan tüm öğrencilerin ders çıkarması gerektiğini belirten Kalkan, "15 Temmuz 2016 tarihinde tankların üzerine çıkan, mermilerin altında can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anarken, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Darbe girişimine direnen Türk milletine, insanlığa ve demokrasiye sahip çıkan insanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.     

Diyarbakır: 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ilk ders ile başladı. 1616 okul, 12 bin 959 derslikte, 18 bin 259 öğretmen görev alırken; 440 bin 217 öğrenci ders başı yaptı.

Diyarbakır’da eğitim-öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşür dağıtıldı. Önsüzü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına’ başlıklı broşürde öğrencilere; darbenin ne olduğu, darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler, 15 Temmuz gecesindeki gelişmeler yer alırken, son sayfalarında ‘Demokrasi Nöbetleri ile Yenikapı Mitingi’ konusunda öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben broşürde yaptığı önsözün girişinde, ‘Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık’ ifadelerini kullandı. Terör örgütüyle ilişkileri olduğu iddiasıyla tedbiren görevden uzaklaştırılan öğretmen açığına rağmen Diyarbakır’da, bin 616 okuldaki 12 bin 959 derslikte, 18 bin 259 öğretmenle öncülüğünde, 440 bin 217 öğrenci ders başı yaptı.

Haberin Devamı

Hakkari: Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova ilçesinde, terör mağduru öğrenciler yaz tatilinin ardından ders başı yaptı. Yüksekova'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla başladı. Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler dağıtan öğretmenler, 15 Temmuz'un önemi hakkında bilgi verdi.    

Mersin: Anamur İlçesi’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılı 59 okulda başladı.

Akdeniz İlkokulu’nda yapılan törende, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Okulun Müzik Öğretmeni Derya Bülbül’ün öncülüğünde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra Karain bir konuşma yaptı. Karain konuşmasında Türkiye’nin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu vurguladı. Sınıflarına giren öğrencilere de ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına’ adlı broşür dağıtıldı.

Haberin Devamı

3-E sınıf öğretmeni Ümmü Akkaş, dağıttığı broşürleri önce öğrencilerine okuttu, daha sonra 15 Temmuz ile ilgili bilgi verdi. Akkaş "Bu ülkemizi daha güçlü savunmak ve geleceğimize sahip çıkmak için öncelikle derslerimize çok çalışmalı ve uyanık olmalıyız" diye konuştu.

Okulun koridorlarına ve sınıflarına konulan led ekranlarla da 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti meydanlara çağırması ile ilgili video izletildi.

Hafta boyunca 59 okulda 751 ve 12 bin 509 öğrenciye yönelik çeşitli seminerler verilecek.

Bursa: 1400 okuldaki 540 bin öğrenci, 2016- 2017 eğitim- öğretim yılına başladı. Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Orhanbey İlkokulu öğrencileri, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin önlenmesiyle ilgili gösterinin ardından ders başı yaptı.

Haberin Devamı

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler bu sabah, 2016-2017 eğitim- öğretim maratonuna başladı. Bursa’daki 1400 ilk, orta ve lise dengi okullarda 540 bin öğrenci ve 29 bin öğretmen ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı üzerine okullarda 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini anlatan etkinlikler düzenlendi. Merkez Osmangazi İlçesi Orhanbey İlkokulundaki minikler de hazırladıkları gösteri ile başarısız darbe girişiminde vatandaşların demokrasi nöbetin canlandırdı.

Asker kıyafetli küçük öğrencilerin de katıldığı gösterilerde, diğer öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Okul Müdürü Hilmi Sevim, öğrenci ve velilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en sıcak temmuzunu yaşadığını belirterek, "Hainler, çocuklarımızın geleceğini çalmak istediler. Ancak, milletin karşı duruşuyla hain emellerine ulaşamadılar" dedi. Gösteri ve konuşmaların ardından öğrenciler derslere girdi.

Haberin Devamı

Antalya: Eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini Vali Münir Karaloğlu ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse birlikte çaldı. 436 bin öğrenci, 29 bin öğretmenin 1535 okulda yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dediği Antalya’da, bütün okullarda ilk ders olarak ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’ belgeseli izletildi.

Antalya’da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılış töreni, Gülgün- Nihat Ömür Ortaokulu’nun da açılışıyla birlikte yapıldı. Törene Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, okulu yaptıran hayırsever çift Gülgün- Nihat Ömür, çok sayıda davetli ile veli, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Okulun duvarına ‘Hakimiyet Milletindir’ yazılı pankart ile üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşenlerin fotoğraflarının yer aldığı ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz. Asla Unutmayacağız’ yazılı iki pankart asıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunduğu törende 15 Temmuz gecesi şehit düşenler için Fatiha okundu. Törende Vali Karaloğlu tarafından okulu yaptıran hayırsever Gülgün- Nihat Ömür çiftine onur belgesi takdim etti. Halk oyunları gösterisi, bir öğretmenin yine 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşma yaptığı törenin ardından protokol üyeleri yeni okulun kurdelesini birlikte kesti. Ardından Vali Karaloğlu ve Milletvekili Köse ilk ders zilini birlikte çaldı.

İlk ders ziliyle birlikte öğrenciler sınıflarına koştu. Sıralarında kitapları hazır olan öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan birer broşür de verildi. Protokol üyeleriyle birlikte öğrencilere ilk ders olarak ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan olayların görüntülerinden oluşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilen şiir eşliğinde 15 Temmuz Darbe Girişimi belgeseli izlettirildi. 

‘Başımıza yeni icatlar çıkaran insanlar olun’

Yeni eğitim ve öğretim dönemini kutlayan Vali Karaloğlu, Antalya’da 1535 okulda 436 bin öğrencinin, 29 bin 600 öğretmenle yeni bir ders yılının başlangıcının yapıldığını söyledi. Vali Karaloğlu, öğrencilere şöyle seslendi;

"Siz sadece anne-babalarınızın çocukları değilsiniz. Bu milletin çocukları, gözbebeği, geleceğisiniz. Onun için sizin çok iyi bir şekilde eğitilmeniz, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmeniz her birimiz için çok önemli. Her şeyimizi sizin daha iyi yetişmeniz için ortaya koyduk. Ama unutmayın okulda her şeyi öğrenemezsiniz. Okulda bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğrendikten sonra mutlaka araştıran, sorgulayan, yeni icatlar ortaya koyan, başımıza yeni icatlar çıkaran insanlar olmanızı sizden bekliyoruz." 

Fikri ve vicdanı hür nesiller

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi fikri hür, vicdanı hür nesiller gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Vali Karaloğlu, "Fikri ve vicdanı hür insanlar yetiştiremediğimizde son dönemde yaşadığımız 15 Temmuz gecesi yaşadığımız, bu toplumun en zeki çocuklarını alıp onları eğitenlerin o gece o zeki çocuklarla milletin başına bomba yağdırdığını gördük. Onun için mutlaka fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek hepimizin, milli eğitim camiamızın en önemli hedefi olmalıdır" dedi.

Çocuklarınızı güvenmediğiniz hiç kimseye teslim etmeyin

Velilerin de mutlaka eğitimin bir parçası olmasını isteyen Vali Karaloğlu, "Mutlaka çocuklarınızın eğitimini takip edin ve çocuklarınızı lütfen tam olarak güvenmediğiniz hiç kimseye teslim etmeyin. Artık Milli Eğitim Bakanlığı hem okullarda ders döneminde hem de ders saatleri dışında hafta sonlarında destekleyici kurslarla çocuklarımızın daha iyi eğitilmesi noktasında elinden geleni yapıyor. Onun için çocuklarınızı tam olarak güvenmediğiniz hiç kimseye, hiçbir kuruma teslim etmeyin. Onlar bizim en kıymetli varlıklarımız çünkü" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise Antalya’da yeni okula başlayan öğrenci sayısının 33 bin, 1535 okulda da toplam 435 bini aşkın öğrencinin ve 29 bin üzerinde eğitim kadrosuyla büyük bir heyecan ve şevkle 2016-2017 öğretim yılına başlandığını söyledi.

Manisa: Ders başı yapan 243 bin öğrenciye, 15 Temmuz gecesini anlatan ‘Demokrasi Kitapçığı’ dağıtıldı.

Manisa’da 2016-17 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 243 bin öğrenci ve 14 bin 445 öğretmen ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla, sabah saatlerinde merkezdeki trafik kilitlenme noktasına geldi. Çocuklarıyla birlikte okullara gelen veliler de onların heyecanına ortak oldu. Okula yeni başlayan öğrencilerden bazıları sınıflara girmek istemezken öğretmenleri ve velileri tarafından ikna edildi.

FETÖ’den alınan okullarda ilk gün

Manisa genelinde FETÖ’ye ait 29 okulda, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci yerleştirmeleri yapıldı. Manisa merkezde de el koyulup Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen Özel Şehzade Okulları’nda ilk gün heyecanı yaşandı. Güzelyurt Mahallesi’nde yer alan anaokul, ilkokul ve ortaokula yeni isimler verildi. Özel okul kampüsü içinde Şehit Ömer Halisdemir Ortakokulu, Şehit Türkan Tekin Anaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu yer aldı. Yeni öğrenci kayıtlarının yapıldığı okul bahçesinde düzenlenen törenle öğrenciler sınıfları doldurdu.

Öğrencilere demokrasi kitapçığı

Manisa genelinde tüm okullarda 15 Temmuz şehitlerini anma programları da düzenlendi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Murat Germen İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilere Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların yer aldığı ‘Demokrasi Kitapçığı’ dağıtıldı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, öğrencilerden dağıtılan kitapçıkları okumalarını ve 15 Temmuz gecesi yaşananları iyi öğrenmelerini istedi. Kitapçıkların dağıtılması ardından okulun konferans salonunda tören düzenlendi.

Isparta: Hızırbey Ortaokulu’nda oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Köşesi ilgi çekti.

Isparta’da yeni eğitim- öğretim yılının başlaması dolayısıyla Hızırbey Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 82 bin 618 öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, sadece eğitim- öğretim yılı etkinliği kutlamasını yapmadıklarını, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği de yaptıklarını söyledi.

Törenin ardından Vali Şehmus Günaydın ve Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okulda oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Köşesi’ni inceledi. Öğrencilere sınıflara gitmeden köşenin önemi anlatıldı.

BAKMADAN GEÇME!