İkinci öğretim ders saatlerine yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

İkinci öğretim ders saatlerine yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 09:58

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ikinci öğretim ders saatlerinin başlama ve bitiş saatleri konusunu yeniden ele almaya karar verdiklerini ve kısa süre içinde sonuçlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Mersin Tarsus’ta üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve yakılması, ikinci öğretimde okuyan üniversite öğrencilerinde korkuya neden oldu. Çok sayıda öğrenci sosyal medya üzerinden ders saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi. Öğrencilere müjdeli haber YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’tan geldi. Saraç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bize sosyal medya, elektronik posta ve faks yoluyla ulaşan özellikle kız öğrencilerimizin, son günlerde yaşanan üzücü hadisenin de etkisiyle ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ait şikayetleri üzerine, konuyu tekrar ele almaya karar verdik” dedi.

İkinci öğretimle ilgili kararın, 4 Haziran 2014’te alındığını belirten Saraç, “İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizin bir kısmının çalışan kişiler olması gibi meselenin birden fazla yönü bulunmaktadır. Bununla birlikte önceliğimiz öğrencilerimiz ve onların huzurlu bir şekilde eğitim almalarıdır. Kısa süre içerisinde konuya ait karar alacağımızı umuyorum.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!