İmar durumu sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden tüm şehirler ve adresler için imar durumu öğrenme işlemi

Güncelleme Tarihi:

İmar durumu sorgulama nasıl yapılır E-Devlet üzerinden tüm şehirler ve adresler için imar durumu öğrenme işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:29

İmar durumu sorgulama işlemleri bizzat tapu kadastro müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Hızlı işlem yapmak isteyen vatandaşlar için e-devlet sistemi aracılıyla da yer için imar plan ve durumu sorgulaması tamamlanmaktadır. Belediyeye giderek imar planı sorgulaması yapılabilmektedir. Web üzerinden tapu kadastro internet adresi aracılıyla istenen yer için imar durumu sorgulaması ve plan çalışmaları da gerçekleşmektedir. İmar durumu sorgulaması nasıl yapılır ve e-devlet üzerinden tüm şehirler için imar durumu öğrenmek için ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

İmar durumu her il için farklılık göstermektedir. Vatandaşlar imar bulunan yerlerde inşaat ve çalışma gerçekleştirebilmektedir. Bu durumu öğrenmenin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. İmar durum sorgulama işlemleri hem fiziki hem de online site üzerinden yapılabilmektedir. Tapu kadastronun internet adresi imar durumu hakkında detaylı bilgi ve içerikleri vatandaşlara sunmaktadır. Belediye ziyareti yapan kişiler de imar hakkında bilgi almaktadır.

 İmar Durumu Sorgulama Nasıl Yapılır?

 İmar durumu sorgulama işlemlerinin tamamı belediye siteleri ya da tapu kadastro üzerinden yapılmaktadır. Arsa ve tapu imar durumu hakkında tüm bilgiler belediye aracılıyla vatandaşlara sunulmaktadır. E-devlet tüm imar durumlarını sorgulama adına geliştirilen sistemlerden biridir. Vatandaşlar bu site üzerinden imar plan çalışmalarını ya da durumlarını detaylı bir şekilde incelemektedir. E-devlet içerisinde belediyeler sekmesi üzerinden imar durum araştırması yapılmaktadır. Öncelikle imar durumu öğrenilmek istenen il girilmektedir.

Haberin Devamı

 Tapu kadastro internet adresi üzerinden imar durum tespiti yapmak isteyen kişiler ise web arama motoruna https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ yazarak açılan sekme üzerinden sisteme giriş sağlamaktadır. Kimlik bilgilerinin girilmesinin ardından çıkan sayfa üzerinde kabul ediyorum ibaresine tıklanır. Ardından işlem yapılacak olan il girilmektedir. Her il için ayrı imar durum inceleme sayfası hazırlanmaktadır. Açılan sayfa ve kategori üzerinden aranan bölge için araştırma yapılmaktadır. E-devlet üzerinden de bu imar plan durumları detaylı öğrenilebilmektedir.

  E-Devlet Üzerinden Tüm Şehirler ve Adresler İçin İmar Durumu Öğrenme İşlemi

 E-devlet üzerinden tüm şehirler ve adresler için imar durum öğrenme sekmeleri hazırlanmıştır. Bu sekmeye giriş yapan vatandaşlar adres bilgisini ve ili girerek detaylı bilgi akışından yararlanmaktadır. Tüm bilgiler güncel şekilde hazırlanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!