Hindistan cevizi yağı yenir mi? Hamilelikte hindistan cevizi yağı içilir mi, faydaları ve zararları var mıdır?

Güncelleme Tarihi:

Hindistan cevizi yağı yenir mi Hamilelikte hindistan cevizi yağı içilir mi, faydaları ve zararları var mıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 22:30

Sağlıklı yağlar arasında kabul edilen Hindistan cevizi yağı özellikle birçok rahatsızlıkta kullanılan bir yağ olarak bilinmektedir. Hindistan cevizi yağının sadece kozmetik amaçlı kullanılmayıp yiyecek olarak da tüketildiği bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı yenir mi? Hamilelikte zararları mıdır ve Hindistan cevizi yağının faydaları ve zararları nelerdir sorularının yanıtları hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Son yıllarda kolaylıkla bulunabilen bir yağ olan Hindistan cevizi yağı gıda şeklinde de tüketilebilmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı Yenir mi?

Hindistan cevizinden elde edilen görünümü ve hoş kokusuyla bilinen Hindistan cevizi yağı genellikle kozmetik olarak kullanılan cilt ve saç bakımında oldukça faydalı bir yağ olarak bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı bununla beraber gıda olarak tüketilebilen de bir yağ olmaktadır. Özellikle kahveye eklenen ve salata gibi besinlerde kullanılabilen bir yağ olmasının yanında eritilerek de tüketilebilmektedir.

Hamilelikte Hindistan Cevizi Yağı İçilir mi?

Hindistan cevizi yağı doğal yağlar arasında bulunması ile tercih edilmektedir. Hamilelikte kişinin alerjik bir yapısı veya bir rahatsızlığı olması halinde uzman doktor tavsiyesi ile tüketilmesi önerilmektedir.

Haberin Devamı

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı özellikle kahve ile beraber tüketilebilen ve çiğ olarak da tüketilebilen bir yağdır. Saç bakımı ve saç onarımı için oldukça faydalı bir yağ olmasının yanında fazla tüketilmesi de zararlı olabilmektedir. Kilo artışına neden olduğu uzmanlar tarafından bildirilen Hindistan cevizi yağının özellikle kalp sorunu ve kilo artışı yaşayan kişilerce tüketilmemesi veya minimum şekilde tüketilmesi önerilmektedir.

Hindistan cevizi cilt için faydalı bir malzeme olarak bilinmesinin yanında Hindistan cevizi ile yapılan cilt maskelerinden sonra cildin güneşten korunması ve bakımına dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.

Hindistan cevizi yağı içerisinde 100 gr yağ içerisinde 890 kalori bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle kilo problemlerini arttırmaktadır.

Hindistan cevizi yağı faydaları arasında alzhaimer hastalığını önlediği ve iyi geldiği bildirilmektedir. Yapılan araştırmalarda cilt üzerinde oluşan çatlakları da kapattığı ve azalttığı görülmüştür.

Çoğunlukla saç bakımı için kullanılan Hindistan cevizi yağı özellikle saç kıl köklerini besleyerek canlı bir görünüm elde etmekte faydalı olmaktadır. Bununla beraber cilt için kullanıldığında ise kıllanma sorunlarını da arttırmaktadır.

Haberin Devamı

İçerisinde doymamış yağ oranı fazla olduğu için kızartmalarda ve kızartılarak kullanımda sıklıkla tüketilmesi önerilmemektedir. Diğer faydaları için günlük olarak bir kaşık tüketmek yeterli olmaktadır.

Bazı tatlılarda özellikle soğuk tatlılarda kullanılması lezzeti arttırdığı için iştah açıcı özelliği nedeniyle tavsiye edilmektedir. Hindistan cevizi yağı tüketilebilen ama aşırı tüketilmesi önerilmeyen bir yağdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!