Hedefimiz ilk 500’de 10 üniversite

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz ilk 500’de 10 üniversite
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 12:08

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ‘Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması’ toplantısında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “YÖK olarak üniversitelerden temel beklentimiz uluslararası alanda görünürlüklerinin artması. 2028 hedefimiz, ilk 500’deki üniversite sayısını 10’a çıkarmak” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında üstlerde yer alan üniversitelerin diğer üniversitelerle tecrübelerini paylaştıkları “Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısı” düzenlendi. Hacettepe Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezindeki toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerle ilgili hedefleri paylaştı. Yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası rekabet gücünü, uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını artıracak her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Üniversitelerin uluslararası sıralamalarda yükselmesinin yolunun her şeyden önce yayın kalitelerini artırmalarından geçtiğini belirten Özvar, üniversite yetkililerine şöyle konuştu:

YÜKSEK POTANSİYELE SAHİBİZ
“Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerden temel beklentimiz, manipülatif yaklaşımlardan uzak durmanız ve veri kayıplarını minimize ederek üniversitelerinizin verilerine sahip çıkmanız. Dolayısıyla da uluslararası alanda üniversitenizin görünürlüğünü artırmanız. 12’nci Kalkınma Planında da yer alan hedeflerden biri 2023 yılı itibarıyla 3 olan Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayısını, 2028 yılında 10’a çıkarmak. Türk yükseköğretimi olarak, üniversitelerimizin fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu hedefin çok daha üzerine çıkma potansiyeline sahip olduğumuza inanıyorum.

Haberin Devamı

BAŞARI GÖSTEREN ÜNİVERSİTELERE DESTEK
Uluslararası öğrenci sayısının artırılmasının yolu da tanınırlıktan geçiyor. Bilinirliği ve yayın kalitesi olmayan üniversitelerimizin uzun vadede uluslararası öğrenci hareketliliğinden istifade edebilmesi mümkün değil. Genç devlet üniversiteleri de bu konuyla ilgili özel ekip ve gruplar kurarak çalışmalı. Başarı gösteren üniversitelere desteğimiz artarak devam edecek. Başarı arttıkça teşvikler de artmaya devam edecek.”

BAKMADAN GEÇME!