Hayırseverden Z-Kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverden Z-Kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 17:01

Denizli’de hayırsever işadamı Mehmet Bahauddin Aksu tarafından Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu’nda oluşturulan Z-Kütüphane törenle açıldı.

Haberin Devamı

Hayırsever işadamı Mehmet Bahauddin Aksu’nun Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu’nda 72 metrekare alana yaptırdığı, içinde 2 bin kitap bulunan Z-Kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış öncesi konuşan Mehmet Bahauddin Aksu, hayırsever bir aileden geldiğini, kendisinin de eğitime katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ise Z-Kütüphane olarak adlandırılan zenginleştirilmiş kütüphanelerin önemine değindi. Altıparmak, "Z-Kütüphane her ilde büyük önem verdiğim yatırımlardan biri. Okullarda normal kütüphane ile Z-Kütüphaneye ilgi arasında çok büyük fark var. Çocuklardaki okuma zevkini arttırıyor. İnşallah Z-Kütüphaneyi, hayırseverlerimizin ve belediyelerimizin katkısıyla birçok okulumuza kavuşturmayı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hayırseverden Z-Kütüphane

Kütüphane sevgisi olduğunda şehirlerin şeklinin, görüntüsünün ve kimliğinin değiştiğine dikkati çeken Vali Altıparmak, "Kalkınmış, gelişmiş bir şehre girdiğiniz zaman tiyatro görüyorsunuz, kütüphane görüyorsunuz, müze görüyorsunuz. Bizim şehirlerimize girdiğiniz zaman ne görüyorsunuz koca koca kamu binaları, büyük iş merkezleri. Maalesef kütüphane yok. Bunu ele almamız lazım. Şehirlerimizde kütüphanelerin, müzelerin ve tiyatroların en güzel merkezler olması lazım. Denizli ekonomik olarak belirli bir kalkınmışlığa ulaşmış, sanayi ve ihracat fevkalade. İşte bu noktada kültürün, sanatın ön plana çıkarılması lazım. Özellikle para kazanan bu şehirde belli bir gelir elde eden herkesin buna katkı sağlaması lazım. Denizli’deki işadamlarımızın da kendi adlarına kütüphaneler, kendi adlarına tiyatrolar veya sanat merkezleri yapmaları hakikaten en büyük arzularımızdan biri. Benim nazarımda kütüphane yaptırmak okul yaptırmak kadar değerli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi Vali Altıparmak ve hayırsever işadamı Mehmet Bahauddin Aksu tarafından kesildi. Vali Altıparmak, hayırsever işadamına teşekkür plaketi verdi. Açılışın ardından, protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!