Hayalet ağlar giysi ve aksesuara dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Hayalet ağlar giysi ve aksesuara dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 15:49

Küresel bir sorun olan deniz kirliliği ile mücadele için özel bir proje hayata geçirildi. 'Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi' kapsamında hayalet ağlar denizden çıkarılıyor ve Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde ürüne dönüştürülüyor.

Haberin Devamı

 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesince yürütülen 'Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi' kapsamında denizden çıkarılan hayalet ağlar, geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde ürünlere dönüşüyor. 'Sen Hayal Et' sloganıyla hayata geçen projeyle ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile doğanın ve biyoçeşitliliğin korunması, 'Sıfır Atık' projesi kapsamında da denizlerden toplanan hayalet ağların dönüşümünü sağlayarak sürdürülebilir döngüsel ekonomiye katkı sunması hedefleniyor.

Bu kapsamda 14 takım trol ağı, 12 takım uzatma ağından oluşan hayalet ağlar ile Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü Moda Tasarım bölümünde 20 parçadan oluşan giysi koleksiyonu ve aksesuarları hazırlandı. Koleksiyonda sürdürülebilir moda dahilindeki ürünler ve projeyi anlatan dikkat çekici parçalar bulunuyor. Bu özel koleksiyonun ocak ayı sonunda bir defile ile kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!