Güneş panelleri projesi dünya ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Güneş panelleri projesi dünya ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 16:17

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çevrim içi yapılan Uluslararası Gençlik Bilim Yarışması'nda, 'Güneş Panellerinin Verimliliğini Artırma' isimli projeleri ile dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Endonezya'da düzenlenen ve 16 ülkeden 305 projenin davet edildiği Uluslararası Gençlik Bilim Yarışması'nda Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Tunahan Akın, İbrahim Arda Karataşoğlu, Mustafa Yahya Yücel güneş paneli verimliliğini artıran projeleriyle ikinci olarak gümüş madalyaya layık görüldü.

Okul Müdürü Niyazi Şişik, "Zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz için de ilimiz için de çok büyük başarı. İnşallah devamı gelecek. Hedefimiz artık dünya birinciliği. İnşallah, o doğrultuda çalışmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

 GEZERAVCI’DAN ETKİLENDİLER
Danışman öğretmen Serkan Kaya ise "Projemiz güneş panellerinin verimliliğini artırmak için tasarlandı. Güneş ışınının panele dik gelmesi için normalde güneşi algılayan sensörler kullanılıyor. Öğrencilerimiz Alper Gezeravcı'dan da etkilenip astronomik hesaplar yaparak sensör kullanmadan güneşe yönelmeyi denediler Amasya'da günün saatinde güneşe yönelmeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!