Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 16:41

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlerbirliği Kulübü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, proje okulu olarak Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ‘tematik’ okullar açmaya devam ediyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İlhan Cavcav Tesisleri’nde  Gençlerbirliği Spor Lisesinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Yusuf Tekin “proje okulu” kavramını geçmişteki çalışmalarıyla Türk eğitim literatürüne kazandırdıklarını anlattı. Bu anlamda ilk modelin, 2014’te Fatih Terim’in millî takımlar teknik direktörü olduğu dönemde Riva’daki futbol lisesinde de uygulandığını kaydetti. Bakan Tekin, okulun futbolla ilgili müfredatını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ortak yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı

ROL MODEL SPORCULAR YETİŞTİRMEK
“Futbol lisesi, kendi içinde çok dinamik, futbolu, sektörü sürekli takip edecek bir proje. Gençlerbirliği Spor Lisesi de sektörün içinden bir yapıyla kurgulandı.  Türkiye’de sporla ilgili olarak kamuoyundaki en büyük eleştirilerden biri; ‘sportif eğitim ya da akademik eğitim’ seçenekleri. Çocukları ikisinden birini tercih etmek ikilemiyle karşı karşıya bırakmak başlıca eleştirilerden. Bu aslında çocuklarımızı bu ikilemden de kurtaracak çok yararlı bir proje. İnşallah, bundan sonra hem sportif anlamda yetenekleri zamanında keşfedilmiş ve bu doğrultuda eğitim verilmiş gençler kazanacağız. Hem de bu eğitim verilirken akademik eğitimi aksatılmamış olacak. Dolayısıyla futbol ya da sporun herhangi bir alanından Türkiye kamuoyuna mal olduktan sonra konuşmalarıyla, davranışlarıyla gençlere rol model olacak iyi eğitimli bireyler yetiştirmek ana hedefimiz."
Gençlerbirliği Spor Lisesi açıldı

 TEMATİK OKULLARI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği hâlinde başka federasyonlarla da projeler yapacağız. Benzeri projelerimizi güzel sanatlar alanında da yürüteceğiz. Ortak protokollerle güzel sanatlar liselerini de tematik hale getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

VOLEYBOL LİSESİNİN BAŞARIDA KATKISI BÜYÜK
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle aynı modeli başka branşlarda da başlattıklarını, voleybol lisesinin bunun en başarılı örneği olduğunu dile getiren Tekin, “Türkiye’de kadın voleybolu ve voleybolla ilgili bir başarıdan söz edebiliyorsak Türkiye Voleybol Federasyonu ile ortak yürüttüğümüz voleybol lisesinin bunda büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

'BURADAN YENİ ARDA GÜLER’LER ÇIKACAK'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmada, “Gençlerbirliği 100 yıllık çınar, çok önemli kulüp. Böylesine güzel fikri Milli Eğitim Bakanlığımız ile oluşturması çok önemli. Bakan Tekin müsteşarlığı döneminde de spor liselerine önem veriyordu. Bunların sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yakınımızda voleybol lisesi var. Bu proje başarılı bir süreç geçirdi. Oradan yetişen pek çok sporcu başarılı sonuçlar elde etti. Bu dönemde bu süreci kendisiyle tekrar ele aldık, bu konular üzerinde çalışıyoruz. Buralardan çok önemli sporcuların yetişeceğine inanıyoruz. En son Arda Güler’in Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe’ye, oradan Real Madrid’e gitmesi çok önemli bir süreç. Yeni Arda Gülerlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!