Gençler meslekleri tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Gençler meslekleri tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 09:22

Birçok yükseköğretim kurumu, ilk ve orta düzeydeki öğrencilere, üniversite yaşamını erkenden çeşitli program ve kamplar sayesinde deneyimleme fırsatı sunuyor. Gençlik Akademisi Programı da bunlardan biri. Programla 85 öğrenci ağırladı.

Haberin Devamı

Meslek bilincini oluşturmak amacıyla hazırlanan programda gençler farklı bölümlerde eğlenceli aktivitelerle hem eğlendi, hem de meslekleri öğrendi. Bilkent Üniversitesi’nin 18-25 Haziran tarihleri arasında düzenlediği programda, turizm ve otelcilik bölümünde yemek pişirmeyi, iletişim ve tasarım bölümünde animasyon film yapımını, moleküler biyoloji ve genetik bölümünde DNA çalışmaları yapmayı öğrenen öğrenciler birçok bölümde çeşitli atölyelere katıldı. Bu yıl elektrik elektronik mühendisliği bölümü etkinliğinde kendi akıllı robotlarını yapıp yarıştıran gençler ayrıca; 3 boyutlu yazıcı ile de tanıştı. Teleskopla Satürn ve Jüpiter’e baktı. Gençler, program sonunda düzenlenen bir törenle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan’dan sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

Programı değerlendiren, Proje Koordinatörü Hale Öklü; öğrencilerin meslek bilincinin oluşmaya başladığı bu yaşlarda, böyle bir programın çok önemli olduğunu, kampa kafalarında bir fikirle gelen gençlerin bazen programdan sonra fikirlerini değiştirdiklerini, bazen de kararlarını kesinleştirdiklerini belirtti. Bu yıl beşincisi gerçekleşen programın Türkiye’nin her yanından öğrencilerin yoğun ilgisini çektiğini ve kontenjanın çok önceden dolması sebebiyle bir çok başvuruyu reddetmek zorunda kaldıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!