Genç girişimciler COVID-19’a karşı Estonya yolunda

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimciler COVID-19’a karşı Estonya yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 11:10

COVID-19 virüsüne karşı havadaki virüs ve bakterileri yok eden otonom robotla TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda ikincilik ödülü alan öğrenciler cihazlarını tanıtmak ve pazarlamak üzere bir şirket kurdu. Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencileri, önce Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, 600’ü aşkın şirket arasında finale kalarak  birincilik ödülünü alıp yılın girişimi seçildi. Ekip şimdi ise Estonya’nın Tallinn şehrinde 12 -15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa’nın en büyük girişimcilik festivali Gen-E’de yarışacak.

Haberin Devamı

Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın (Junior Achievement Turkiye) her yıl düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı'nın bu yılki birincisi Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencileri oldu. İlkokuldan liseye kadar bütün öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedefine alan vakıf, her yıl lise seviyesinde düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın finalinde Bilfen Lisesi öğrencileri kurdukları ADAxy şirketi ile GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda 600’ü aşkın girişim arasından birinci olarak Avrupa’da ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Yarışmaya katılan gençler En İyi Pazarlama Ödülü ve Özel Ödüllerden Destek Patent Özel Ödülü’nü de almaya hak kazandılar.

ÖĞRENCİLERDEN COVAR-19
Öğrencilerden  Aksel Deniz Akgül, Erim Yılmaz, Kerem Başoğlu, Efe Yüksel, Ahmet Bayatlı, Ceren Türkmen, Helin Keskin, Nisan Zeynep Çergun ve Atlas Çimenoğlu, bu yıl kurdukları şirket çatısı altında COVID-19 virüsüne karşı, virüslü ortamı sterilize edebilen bir robot tasarlamayı, seri üretimini yapmayı planlıyor. Öğrenciler bu amaçla ilk UV-C ile ortam sterilizasyonu yapabilen COVAR-19 isimli otonom robotu tasarlayıp ilk prototipini üretti.

Haberin Devamı

COVID-19’A KARŞI OTONOM ROBOT PROJESİ
COVAR-19, yapay zekâ ve navigasyon algoritmalarını kullanarak tamamen otonom bir şekilde ortamda hareket edebilen, aynı zamanda içinde bulunan UV-C Ledleri ve özel HEPA Filtreyi kullanarak havada bulunan virüsleri, alerjenleri, biyoaerosolleri ve zararlı bakterileri tamamen yok eden bir sisteme sahip. Ortamı sterilize ettikten sonra ise güneş panelli şarj istasyonuna geri dönebiliyor. COVAR-19, güneş enerjisini kullanarak hem çevreyi korur hem de karbon ayak izini azaltıyor. Özellikle okullar, hastaneler, anaokulları ve ofis alanları gibi insanların yoğun oldukları bölgeleri sterilize etmesi için üretildi.

 

BAKMADAN GEÇME!