Ferdi kaza sigortası nedir? Ne işe yarar ve neleri kapsar? Ferdi kaza sigortası genel şartları

Güncelleme Tarihi:

Ferdi kaza sigortası nedir Ne işe yarar ve neleri kapsar Ferdi kaza sigortası genel şartları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 23:55

Ferdi kaza sigortası; yaşam koşullarının her an risk taşıması, kazalara ve beklenmedik yaralanmalara karşı alınabilecek maddi güvencedir. Bir kaza sonucu can kayıpları, sakatlıklar yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kendiniz ve ailenizle, yakınlarınızın mağdur olmaması için ferdi kaza sigortası yapmanız çok önemlidir. Ferdi kaza sigortası nedir? Ne işe yarar ve neleri kapsar? Ferdi kaza sigortası genel şartları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Ferdi kaza sigortası, çağdaş güvence sistemidir. Kaza ve yaralanmalara karşı hem kişiyi hem de yakınlarını günceye alan bir sistemdir. Kazaya bağlı can kaybı sonrasında yakınlarına vefat teminatı ve kaza sonucunda meydana gelebilecek maluliyet tazminatı ya da teminatı sağlamaktadır. Ferdi kaza sigortası poliçenizi detaylı olarak inceleyerek imzalamanız gerekmektedir. Poliçe içeriğinde belirlenen teminat bedelleri yasaya göre hesaplanmaktadır.

Ferdi Kaza Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar ve Neleri Kapsar?

Ferdi kaza sigortası; kaza sonucu meydana gelebilecek ölüm ya da sakatlıklara karşı sağlanan güvencedir. Kaza sigortası yaparak gelecek günlerinizi güvene alabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası yapmak çok kolay ve önemli bir işlemdir. Vakit kaybetmeden yaparak kendiniz ve yakınlarınız adına teminat oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ferdi kaza sigortası, kaza sonucunda vefat meydana geldiğinde yakınlarına vefat teminatı ödenmektedir. Ayrıca kaza sonucunda ödenen daimi maluliyet(Sakatlık) teminatı şeklinde işleyen güvencedir. Yani kapsamı vefat teminatı ve malullük teminatı olarak bilinmektedir. Kaza, değerlendirmesi kanunla belirlenmiştir.

Kaza diye belirtilen olayların genel yasada belirlenen maddelere uygunluğu önemlidir. Bu durumda hak kazandıran kaza, kişinin iradesi dışında istemsiz gerçekleşmesi gerekmektedir. Ferdi kaza sigortası, düşme, yanma, trafik kazaları, düşme sonucu yaralanmalar, haşere sokması, zehirli gaz solunmaya maruz kalınmasını kapsamaktadır. Ferdi kaza sigortası kapsamı içinde kalan olaylarda esas olarak kişinin istemsiz olarak kazaya uğramasıdır.

Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları

Ferdi kaza sigortası genel şartları yasada belirlenmiş bulunmaktadır. Yaşanan kazanın ferdi kaza sigortası kapsamında olabilmesi için;

Yanıklar ve burkulma, lif kopması ve ani hareketlere bağlı olarak kas ve sinirlerde incinme kopma gibi durumlar,

Beklenmedik şekilde gelişen gaz solunması,

Yılan veya herhangi bir haşere sokması ve buna bağlı ölümler,

Beklenmeyen kazalarda cisim, batması, kesmesi gibi durumlar,

Haberin Devamı

Isırılma, kuduza bağlı ölümler ya da cisim arızaları olarak kapsam dahilindedir.

Ferdi kaza sigortası son yılların en önemli gelişmelerinden biridir. Bir ferdi kaza sigortası alarak kendiniz, aile ve yakınlarınızı da güvenceye kavuşturabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası kapsamı yasalarla belirlenmiş bulunmaktadır. Ferdi kaza poliçe içeriklerini okumalı haklarınızı öğrenerek gerektiğinde kullanabilmelisiniz. Ölüm teminatları çocuklar, eş ya da anne-babaya ödenmektedir.

Kaza sonucu hastane masrafları karşılanmaktadır. Ayrıca, sakatlık gelişmesi durumunda da maluliyet oranlarına uygun olarak ferdi kaza sigortalısına maluliyet ödemesi yapılmaktadır. Ferdi kaza sigorta kapsamında belirlenen şartlara göre en önemli kriter kişinin istemsiz olarak kazaya yaşamasıdır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!