Fasıl nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre fasıl kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Fasıl nedir, ne anlama gelir TDKya göre fasıl kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 15:59

Fasıl kelimesi birden fazla sözcük anlamı taşımaktadır. Belirli bir süre ya da durum şeklinde çevrilmektedir. Fasıl kelimesi Arapça kökenli kullanımı bulunan sözcüklerden biridir. Bölüm, devre ve kısım anlamları taşımaktadır. Belirli bir dönemi ifade etmek için fasıl sözcüğü kullanılmaktadır. Aynı zamanda günlük kullanımda bütçe planlamasının yapılması ve bölümlere ayrılması olarak da çevrilmektedir. Fasıl nedir, ne anlama gelir ve TDK anlamı neyi ifade eder ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Fasıl kelimesi gün içerisinde farklı bölümlerde kullanılan sözcüklerden biridir. Kökeni Arapça olan bu sözcük için bölüm, devre, bütçe planlamasında bölümlerin hazırlanması ve devre anlamları taşımaktadır.

 Fasıl Nedir?

 Fasıl kelimesi Osmanlı zamanında hazırlanan tiyatro gösterimi olarak açıklanmaktadır. Aynı zamanda bölüm ve kısım anlamları da taşımaktadır.

 Ne Anlama Gelir?

 Fasıl kelimesi nakış, devre, kısım, bölüm, şarkı, saz ve semai gösterileri anlamlarına gelmektedir. Cümle içerisinde kullanımına göre fasıl kelimesinin anlamı da farklılık göstermektedir. Günümüzde birden fazla anlam taşıyan sözcüklerden biridir. Arapça kökenli olup zaman içerisinde dilimize kadar uzanan kelimelerden biridir.

 TDK'ya Göre Fasıl Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Belirli bir dönem karşı karşıya kalınan durum için fasıl kelimesi kullanılmaktadır. TDK sözlük anlamında da belirli bir durum anlamına gelmektedir. Üstelik şarkı ve gösteri anlamları da taşımaktadır. Fasıl kelimesinin TDK karşılığı yapılan bütçe planlamalarında kısım kısım ve bölümlerin ayrılması anlamları olarak da ifade edilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!