Eurostat: Türkiye’de eğitim hayat boyu sürmüyor

Güncelleme Tarihi:

Eurostat: Türkiye’de eğitim hayat boyu sürmüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 10:31

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) yeni yayınladığı verilere göre, Türkiye’de her 10 yetişkinden sadece ikisi hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden faydalanıyor. Avrupa Birliği’nde ise her 10 kişiden beşi bu etkinliklere katılıyor.

Haberin Devamı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği ile partner 35 ülkede hayat boyu öğrenme verilerini yayınladı. Eurostat, son bir yıl içinde en az bir kere hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılan 25-64 yaş arasında yetişkinlerin oranını analiz etti. Buna göre Türkiye, yüzde 20.9 ile Yunanistan ve Romanya hariç, AB üyesi ülkelere göre düşük bir performans sergiledi. İlk sırada İsviçre, son sırada ise Bosna Hersek yer aldı.

İSVİÇRE İLK SIRADA
2017 verilerine göre, AB üyesi olmayan İsviçre ilk sıraya yerleşti. İsviçre’de bu oran yüzde 69.1’i bulurken, Hollanda yüzde 64.1 ile onu takip etti. Avrupa’nın en gelişmiş üç ekonomisi olan İngiltere’de bu oran yüzde 51.2; Almanya’da 52 ve Fransa’da ise yüzde 51.3.

TÜRKİYE’DE HER 10 YETİŞKİNDEN İKİSİ
Türkiye yüzde 20.9’luk oranla, AB üyesi Yunanistan ve Romanya’yı geride bırakırken, yüzde 45’lik AB ortalamasını yakalayamadı. Türkiye ayrıca AB üyesi olmayan Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinin de önünde yer aldı.

Haberin Devamı

BALKANLARDA ORAN DÜŞÜK
Güncel veriler, Balkanların yaşam boyu öğrenme konusundaki düşük performansını da gösterdi. Oran Bosna Hersek’te yüzde 8.7; Arnavutluk’ta yüzde 9.2; Makedonya’da yüzde 12.7; Sırbistan’da yüzde 19.8’da kaldı. AB üyesi Romanya, 35 ekonomi arasında yüzde 7 ile son sıraya yerleşirken, Yunanistan’da bu oran yüzde 20’yi bulmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!