Engelsiz Üniversite Bayrakları için başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Üniversite Bayrakları için başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 10:57

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri’ başvuruları başladı. Yükseköğretim kurumları 2 Ocak - 17 Şubat 2023’e kadar başvurularını yapabilecek.

Haberin Devamı

YÖKEngelsiz Erişim’ ve ‘Engelsiz Eğitim’ temalarıyla yaptığı çalışmalara devam ediyor. Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla verilen ödüller ‘Engelsiz Üniversite Bayrakları’ ve ‘Engelsiz Programı Nişanı’ olmak üzere iki kategoride sahiplerini bulacak.

2022-2023 eğitim yılı için Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisi kapsamında, ‘Mekânda Erişilebilirlik’ Turuncu Bayrak, ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ Yeşil Bayrak ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik’ Mavi Bayrak olarak başarılı bulunan üniversitelere verilecek.

Engelsiz Program Nişanı kategorisindeki ödül ise programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilecek. Ödüle talip olan üniversiteler başvurularını yoksis.yok.gov.tr internet adresinde bulunan ‘Genel İşlemler’ altında ‘Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi’ (BODSİS) üzerinden ‘Engelli Birimi Temsilcisi’ üzerinden yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!