En iyi kamera uygulaması 2022 - Android ve iphone için kamera uygulaması önerileri

Güncelleme Tarihi:

En iyi kamera uygulaması 2022 - Android ve iphone için kamera uygulaması önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 03:34

Akıllı telefonların gelişmesi sayesinde cihazlar ile yapılabileceklerimizin de sınırlarını çok üst seviyelere çıkmaya başladı. Eskiden sadece mesajlaşmak ya da telefonla konuşmak için kullanılan cihazlar bugün fotoğraf makinesi şeklinde de kullanılabiliyor. Bir telefonun kamerasından en güzel verimi alabilmek için de bazı zamanlarda kamera uygulamaları da yardıma koşuyor. Android ve iPhone için kamera uygulaması önerileri nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Günümüzde telefonlar yerleşik bir kamera uygulaması ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Ama bazı cihazların kamera uygulamaları ise, maalesef beklenen etkiyi kullanıcılara her zaman sunmuyor. Buna ek olarak, bazı kamera uygulamaları ise, dahili kamera uygulamasının gerçekleştiremediği özelliklere bile sahip olması ile dikkat çeker.

Android ve iPhone için Kamera Uygulaması Önerileri

Cihazınızda yer alan kamera ya da kameralardan en iyi verimi almak istiyorsanız bir kamera uygulaması kullanmanız da hiç fena bir fikir olmayabilir. Hem Android hem de iOS için kullanılabileceğiniz kamera uygulamaları da yer alıyor. Ama listede bulunan tüm uygulamalar iki platformda da yer almıyor. Aynı zamanda tüm uygulamalar olmasa da bazıları ücretsiz olarak sunuluyor. Bazı uygulamalar ise, bedava deneme ücretsiz ve bedava sürümleri ile kullanılabiliyor.

Listemizde sunacağımız uygulamalar sadece fotoğraf çekmeye yaramıyor. Aynı zamanda filtre uygulamak ve görüntü düzenlemek gibi seçenekler de kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede çektiğiniz fotoğrafı doğrudan uygulama üzerinden kolaylıkla düzenleme şansınız oluyor.

En İyi Kamera Uygulaması 2022

En çok tercih edilen kamera uygulaması önerileri ise şunlardır;

Haberin Devamı

Halide Mark II: Halide Mark II, pek çok iPhone ve iPad kullanıcısının çok severek kullandığı bir kamera uygulaması olarak biliniyor. Halide Mark II, özellikle de cep telefonu kamerasını profesyonel bir şekilde kullanmak isteyen kişiler için en iyi ortamı sağlıyor. Sunduğu özellikler içinde manuel odaklama, RAW dosyaları ile çalışma ve birkaç farklıodak özelliği daha yer alıyor.

Open Camera: En iyi kamera uygulaması listemizin üçüncü sırasında bulunan uygulama ise, Open Camera olarak karşımıza çıkıyor. Sadece Android kullanıcılarına sunulan Open Camera ise, tamamen ücretsiz kullanılan bir fotoğrafçılık uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

VSCO: En iyi kamera uygulamaları arasında yer alan VSCO bulunuyor. Aynı zamanda sadece fotoğraf değil aynı zamanda video düzenleme araçları ile de dikkat çekiyor. Aynı zamanda, video ve fotoğrafları birlikte kurgulayabileceğiniz bir montaj editörüne de sahiptir.

Haberin Devamı

B612: En iyi kamera uygulaması listemizin daha çok filtreleri ile ön plana çıkan bir uygulama oluyor. B612, uzun yıllardır ilginç filtreleri ile kullanıcıların da dikkatini çekmeyi başarıyor. Aynı zamanda, AR efektleri de B612’nin önemli önemli bir özelliği olarak dikkat çekiyor. B612 uygulaması, profesyonel bir çekim aracından ziyade sosyal medyaya daha uygun içerikler hazırlayabileceğiniz bir kamera uygulamasıdır.

Retrica: Bir dönemin en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Retrica, aradan yıllar geçmesine rağmen hala başarısını kaybetmemiş gibi gözüküyor. Birbirinden başarılı filtreleri ile birlikte doğrudan çekim yapmanın mümkün olduğu bu uygulama ile birlikte, fotoğraf çekme meraklılarına da oldukça ilginç seçenekler sunuyor.

Haberin Devamı

Adobe Photoshop Camera: İsminden de anlaşılacağı gibi Adobe tarafından geliştirilen Phtoshop Camera uygulaması, en iyi kamera uygulamaları içinde yer alıyor. Hem Android işletim sistemi hem de iOS işletim sistemi için uygun olarak geliştirilen bu uygulama, piyasadaki en iyi kamera uygulamaları içinde yer alıyor.

Spectre Camera: Spectre Camera, Halide Mark II ile aynı geliştiricilere sahiptir ve daha spesifik bir amaca hizmet eder.

LINE Camera: Line, hem fotoğraf düzenleme hem de görüntü yakalama aracı ile pek çok kullanıcıya sahiptir. Sadece Android üzerinden 100 milyonu aşkın bir indirme oranına sahip olduğu da biliniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!