Eğitim ihracatında sıralama belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ihracatında sıralama belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 11:35

Eğitim sektöründe yurt dışından öğrenci kabul ederek ülkeye en çok döviz getiren 3 üniversite belli oldu. Hizmet İhracatçıları Birliği (‘HİB) tarafından, ‘2022 yılı İhracat Şampiyonları’ açıklandı. Eğitim kategorisinde İstanbul Aydın Üniversitesi birincilik, Bahçeşehir Üniversitesi ikincilik, Altınbaş Üniversitesi ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

HİB, her yıl hizmet sektöründe 18 farklı kategoride ihracat şampiyonlarını belirliyor. Bu sektörlerden biri olan ‘eğitim’de 2022 yılı için toplanan verilere göre, yurt dışından en çok öğrenci kabul eden ve Türkiye’ye bu alanda en çok döviz getirilmesini sağlayan üniversiteler ödüllendiriliyor. Türkiye’nin son 10 yılda dünyada en fazla uluslararası öğrenci kabul eden ilk 10 ülke arasına girmeyi başardığına işaret eden Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan şunları söyledi:

4 YIL MİSAFİR ÖMÜR BOYU DOST
“OECD’nin verilerine göre dünyada 8 milyon uluslararası öğrenci var. Bunlar kendi anavatanlarından farklı bir ülkede yükseköğretim gören öğrenciler. Türkiye’de de yaklaşık 300 bin uluslararası öğrenci üniversitelerimizde eğitim görüyor. Üniversitelerimizdeki uluslararası öğrencilerin varlığı, sadece ekonomik ve stratejik açıdan değil, ülkemizin tanıtımı açısından da büyük fırsatlar yaratıyor. Bu öğrenciler, dört yıl misafirimiz oluyor, sonrasında ömür boyu dostumuz kalıyorlar.

Haberin Devamı

İHRACAT HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR
Türkiye 2030’a kadar uluslararası öğrencilerin sayısını 500 bine çıkartmayı, uluslararası eğitim hizmetlerinden elde edilen ihracat rakamını da 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bugün toplam 13 bin 500 öğrencimiz var. Bunların 6 binden fazlası yani toplam yabancı öğrencimizin yarısına yakını, 103 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler.”

BAKMADAN GEÇME!