Edebiyattaki İstanbul konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Edebiyattaki İstanbul konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:10

Özel bir okulun düzenlediği “Tanzimattan Bu Yana Türk Edebiyatında Mekan İstanbul” konulu sempozyum 13 Mayısta gerçekleşti.

Haberin Devamı

Eğitimciler edebiyatta İstanbul üzerine konuştu. İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, 13 Mayıs’ta “Tanzimat’tan Bu Yana Türk Edebiyatı Romanında Mekan ‘İstanbul’ ” konulu bir Kültür ve Edebiyat Sempozyumu düzenledi. İstanbul genelinde yapılan sempozyuma, tanınmış akademisyen ve yazarlar, geçmişten günümüze bir kültür başkenti olan İstanbul’un, Türk edebiyatına yansımalarını farklı açılardan ele aldı.

Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Bülent Yorulmaz, “Eski İstanbul’dan Günümüze” başlıklı konuşmasında, İstanbul’un edebî eserlere de yansımış ama günümüzde unutulmuş, yok olmuş güzelliklerini ve kültürel değerlerini dinleyicilere hatırlattı. Günümüz yazarlarından Barış Müstecaplıoğlu ve Göktuğ Canbaba, “Fantastik Edebiyatta İstanbul” konulu ikinci oturumda, fantastik edebiyatın tarihi gelişimini, şehirlerin ve İstanbul’un bu eserlerdeki yerini, fantastik romanlardan örnekler vererek anlattılar.

Haberin Devamı

VAZGEÇİLMEYEN ŞEHİR İSTANBUL

Siyaset Meydanı adlı televizyon programıyla tanınan, son dönemde kaleme aldığı “Öteki Bahçe” romanıyla edebiyatseverlerin beğenisini kazanan Ali Kırca, kendi eserinden de alıntılar yaptığı “Vazgeçilmeyen Şehir İstanbul” başlıklı konuşmasıyla, düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı. Son konuşmayı akademisyen ve yazar Profesör Doktor Gül İrepoğlu yaptı. “Edebiyatta Eski-Yeni İstanbul” başlıklı konuşmasında, Tanzimat’tan bugüne şiire ve romana konu olan İstanbul’u, eserlerden örnekler de vererek dinleyicilere anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!