Dijital servis ücreti nedir? Nasıl iptal edilir? Dijital servis ücretini kapatmak

Güncelleme Tarihi:

Dijital servis ücreti nedir Nasıl iptal edilir Dijital servis ücretini kapatmak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 20:30

Dijital servis ücretleri GSM operatörlerinin paket içerisinde sunmuş oldukları olanaklardır. Bunlar genelde internet paketleri içerisinde kullanılan yeniliklerdir. Özel servis paketleri olarak da bilinir. Peki, dijital servis ücreti nedir? Nasıl iptal edilir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Dijital servis ücretleri birçok değişik GSM operatörleri üzerinde yer almaktadır. Genelde gelen fatura ile beraber belli bir fiyat üzerinden öne çıkar. O fiyatlar aylık olarak paket eşliğinde kullanılan dijital servislerin ne kadar tuttuğunu gösterir. Bu durum kullanılan dijital servis özelliklerine bağlı olarak fiyat noktasında değişkenlik gösterir.

Dijital Servis Ücreti Nedir?

İnternet paketleri doğrultusunda kullanılan hizmetler için ödenen bedel dijital servis ücreti olarak bilinir. Bu paketler TV fırsatları, sosyal medya seçenekleri ya da SMS gibi kriterleri taşır. Bu durum GSM operatörüne bağlı olarak farklılık gösterebilir. Böylece internet paketi doğrultusunda kullanılan bu hizmetler, dijital servis ücreti olarak faturaya yansır. Televizyon ya da film izlemek, müzik dinlemek ya da mesaj atmak gibi pek çok kriter dijital servis içerisinde bulunmaktadır. Bunların da paket eşliğinde belli bir ücreti vardır. Bu ücretler fatura üzerinden fatura dönemi geldiği zaman belli miktar doğrultusunda anlaşılır.

Haberin Devamı

Dijital Servis Ücreti Nasıl İptal Edilir?

Pek çok kişi dijital servis seçeneklerini tercih etmez. Ancak imzalanan anlaşma ile beraber paket içerisinde dijital servisler genelde bulunur. Kullanıcılar bunu iptal etmek istediğinde ise farklı yöntemleri kullanma şansını değerlendirmektedir. Yani GSM operatörlerine bağlı olarak kullanıcılar dijital servis hizmetlerini iptal etme hakkını kullanma fırsatı değerlendirmektedir.

 - GSM operatörüne bağlı olarak müşteri hizmetlerini aramak suretiyle iptal etme hakkı kullanılabilir.

 - Birebir merkeze giderek ilgili uzmanlar dahilinde iptal etme şansı değerlendirilebilir.

 - İnternet üzerinden bağlantı kurarak bireysel olarak iptal etme işlemi yapılabilir.

Bu şekilde yukarıda verilen seçenekleri kullandıktan sonra dijital servis paketleri iptal etme hakkı gerçekleşebilir. Böylece aylık olarak aboneler için gelecek fatura dahilinde TL bazında ücret düşer. Tabii bununla beraber doğal olarak dijital servislerin de kullanılamayacağını söylemek mümkün. O yüzden dijital servis ücretlerini iptal etmeden önce nelerin kullanılıp kullanılmayacağına dair düşünmek önemlidir.

Haberin Devamı

Dijital Servis Ücretini Kapatmak

Dijital servis ücretini kapatmak GSM operatörleri dahilinde her müşterinin doğal hakkıdır. Bu hakkı kullanmak için ise genelde operatöre bağlı olarak müşteri hizmetleri ile iletişim kurulur. Özellikle farkında olmadan dijital servis hizmetlerine biri olan kişiler, bu konuya çok dikkat etmelidir. Aynı zamanda düzenli olarak mutlaka faturaların kontrol edilmesi gerekir. Eğer sabit fiyatın dışında belli bir artış gösteriyor ise, buna bağlı olarak servis ücretleri eklenmiş olabilir. Böyle durumlarda yukarıda verilen kriterleri değerlendirmek suretiyle servis ücretleri ısrar etme şansı bulunmaktadır. Tabii kullanıcılar kendi istedikleri özel servis hizmetleri dışında diğerlerini yine iptal etme fırsatını değerlendirmektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!