DGS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak? ÖSYM DGS tercih tarihleri belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak ÖSYM DGS tercih tarihleri belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 23:13

DGS tercihleri, birçok vatandaşın gündemindeki konu olmaya devam ediyor. ÖSYM'nin açıkladığı puanlara göre 4 yıllık bir lisans programına geçiş yapacak olan öğrenciler, tercih dönemini sorgulamaya devam ediyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı DGS tercihleri ne zaman yapılacak sorusu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı binlerce öğrenci tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. 16 Ağustos tarihinde ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlarında ardından gözler tercih işlemlerinin yapılacağı zamana çevrildi. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi mi?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak edilen bir diğer konuda tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı oldu.

Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den yapılan resmi bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

DGS NEDİR?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!