DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2021 14:15

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15-21 Ekim’de tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 27 Ekim saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 2-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

E-KAYIT 2 KASIM’DA BAŞLIYOR
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 2-3 Kasım saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor. E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!