Depremzede çocukların eğitimine destek

Güncelleme Tarihi:

Depremzede çocukların eğitimine destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 10:48

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocukların eğitimlerine ara vermeden devam edebilmesi için Deprem Geleceğimizi Yıkmasın projesi başlatıldı. Bu kapsamda Türk Eğitim Derneği (TED) ve Roche bir araya gelerek 200 depremzede çocuğun 8 yıllık eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonu ile hayata geçirilen “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” burs fonuyla 200 öğrenciye 8 yıl boyunca akademik, psikolojik, ayni ve sosyal destek ile maddi destek sağlayacak. Proje, deprem bölgelerinde ebeveynlerini kaybetmiş okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul düzeyindeki çocukların eğitimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirildi. İşbirliği ile ilgili Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu şunları söyledi:

Depremzede çocukların eğitimine destek
“Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, 95 yıllık geçmişiyle ülkemizin yaşadığı tüm zorlu dönemlerde çocuklarımızın yanında oldu. Depremde ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımızın boşta kalan ellerini tutmak da borcumuz. Onlar için ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ kampanyamızı başlattık. Bizler işi gençlik ve onların nitelikli eğitimi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitim yaşamları boyunca evlatlarımızın yanında olmayı bir sorumluluk ve görev biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!