Deprem bölgesine ‘Eğitimde Tek Yürek’ programı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine ‘Eğitimde Tek Yürek’ programı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 15:29

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesindeki öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere destek sağlamak amacıyla 'Eğitimde Tek Yürek' adlı bir program hazırladı. Gönüllü 952 okul, bölgedeki 876 okul ile eşleştirilerek akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalar gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Eğitimde Tek Yürek' programı aracılığıyla Şubat ayında, 70 ildeki gönüllü Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları deprem bölgesinde yer alan 11 ildeki okullar ile paydaş oldu. Gönüllü 952 okul, bölgedeki 876 okul ile eşleştirildi. Program kapsamındaki 876 okulun idarecisine ulaşılarak okulların koordineli bir şekilde uygulayacakları bir kılavuz hazırlandı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlayan programda Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 1800'ü aşkın okulun öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri, çalışanları ve velilerinin kardeşlik duygusuyla kenetlendiğini belirten Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, "2023-2024 eğitim öğretim yılı için hazırlanan yeni kılavuzda akademik başarıyı destekleyen faaliyetlerin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalara yer verilerek öğrencilerimizin akademik, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı" dedi.

Haberin Devamı

NAKİL ÖĞRENCİLERE DE DESTEK
Program kapsamında ev ve hastane ziyaretleri ile depremden etkilenen öğretmen, öğrenci ve ailelerine psikolojik destek verildi. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin bulundukları illerde yerelde ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili birimler aracılığıyla yardım sağlandı. Okullarda gerçekleştirilen kermes ve benzeri yardım faaliyetleriyle elde edilen gelirle bölgede ısınma, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması amaçlandı. Başta konteyner sınıflar olmak üzere kumanya, kişisel hijyen ve temizlik malzemesi ile nakdi yardımlar, okul aile birlikleri hesabı ile bölgeye ulaştırıldı.

BAKMADAN GEÇME!