Deprem bölgesinde uyum eğitimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde uyum eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 16:59

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'teki okullarda uyum eğitimi başladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 Eylül’de başlattığı ‘uyum eğitimi programı’ deprem bölgesinde de uygulanıyor. Bölgedeki Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis’te okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri ve velileri için uyum eğitimleri veriliyor. Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Şehit Gökhan Özdemir İlkokulu'ndaki konteyner sınıfta başlayan uyum eğitiminde öğrenciler resim çizdi. Bazı veliler de çocuklarını konteyner dışında bekledi.

AYRILIRKEN ZORLANDILAR
Malatya Diniye Çalık İlkokulu’ndaki bazı birinci sınıf öğrencileri ailelerinden ayrılırken zorluk yaşadılar. Ağlayan çocukları öğretmenler çeşitli oyunlar oynayarak sakinleştirmeye ve okula alıştırmaya çalıştı. Kahramanmaraş Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda öğrencileri, rengarenk balonlarla süslenmiş sınıflar karşıladı. Şanlıurfa ve Kilis’te ise bazı veliler okula başlayan çocuklarıyla anı fotoğrafı çekti. Kilis Aralık Derneği İlkokulu’nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, “Bugün 107 ilkokulumuzda, 20 anaokulumuzda yaklaşık 5 bin 500 öğrenci uyum eğitimlerine başladı. Bunun heyecanını paylaşmak üzere bütün ekiplerimizle okullarımızdayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!