Darüşşafaka sınavı 29 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafaka sınavı 29 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 11:48

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, annesi ya da babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na giriş sınavı, bu yıl 29 Mayıs’ta Türkiye’nin 31 ilinde düzenlenecek.

Haberin Devamı

İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılabildiği sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

SINAV YERİNE ULAŞIM İÇİN DESTEK
Her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılayan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, sınav merkezlerine çevre il ya da ilçelerden gelecek maddi durumu yetersiz öğrenci ve velilerin ulaşım gideri için destek veriyor.

Darüşşafaka Giriş Sınavı için başvurular 23 Mayıs’ta sonlanacak. Sınava başvurmak isteyen öğrencilerin; T.C. vatandaşı olması, annesinin ya da babasının hayatta olmaması, ailenin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitime yeterli olmaması, 2011 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olması şartlarını taşıması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!